Hypotheekrente opnieuw vastzetten kan gunstig zijn

Heb je een SNS Hypotheek met vaste rente? Dan kan het gunstig zijn om de rente voor het einde van je rentevaste periode opnieuw vast te zetten.

Einde rentevaste periode nog niet in zicht

Als je je hypotheek een paar jaar geleden voor langere tijd bij ons hebt vastgezet, is de rente van vandaag misschien lager. Daardoor kan het aantrekkelijk zijn om je rente opnieuw bij ons vast te zetten. Gewoonlijk doe je dat aan het einde van de rentevaste periode. Maar het kan ook eerder. Heb je een hypotheek bij een andere aanbieder? Dan is oversluiten misschien aantrekkelijk.

Kosten en vergoeding voor het renteverlies

Je betaalt kosten als je de rente voor het einde van de rentevaste periode opnieuw vastzet. Bij SNS betaal je € 400 advieskosten en € 195 administratiekosten. Daarnaast betaal je een vergoeding voor het renteverlies van SNS, omdat we minder rente krijgen dan we met je hebben afgesproken. Dit werd tot voor kort ook wel boete genoemd.

Is je rentevast periode bijna voorbij?

Als je rentevaste periode is afgelopen, krijg je een aanbod van ons om je rente opnieuw vast te zetten. Je betaalt dan geen vergoeding voor het renteverlies of andere kosten.

Lees meer

Variabele rente vastzetten

  • Heb je een hypotheek met variabele rente? Dan heb je geluk, want de laatste jaren ging de rente omlaag. Nu de rente zo laag is, kan het interessant zijn je rente wel langere tijd vast te zetten. Je betaalt dan geen vergoeding voor het renteverlies. Je betaalt alleen eenmalig € 400.

Lees meer over vaste of variabele hypotheekrente

Rentemiddeling: vergoeding voor het renteverlies gespreid betalen

De vergoeding voor het renteverlies kan soms hoog oplopen. Het middelen van de rente kan dan een goed alternatief zijn. We middelen jouw hypotheekrente met de actuele rente. Je krijgt een nieuwe rentevaste periode en je nieuwe rente ligt tussen je oude rente en de rente van vandaag. De vergoeding voor het renteverlies betaal je dus niet in 1 keer. We verrekenen die over je nieuwe rentevaste periode.
Kun je de vergoeding voor het renteverlies in 1 keer betalen? Dan is het gunstiger om de rente opnieuw vast te zetten voor het einde van de rentevaste periode.

Lees de voorwaarden voor rentemiddeling

Maak dan een afspraak met een SNS Adviseur

Opnieuw vastzetten of niet?


Of het gunstig is om je rente opnieuw vast te zetten voordat je rentevaste periode is afgelopen, hangt van je persoonlijke situatie af. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek met een spaardeel? Dan is een lagere hypotheekrente niet altijd voordelig. De spaarrente die je krijgt over je gespaarde kapitaal gaat dan ook omlaag. Je moet dan extra inleggen om het aflosbedrag bij elkaar te sparen. Een lagere rente heeft ook invloed op je hypotheekrenteaftrek. Bespreek het met een SNS Adviseur.

Advies nodig?

Advies nodig?

Bespreek je wensen met een SNS Adviseur. In de winkel of via beeldbellen.
Kan je hypotheekrente misschien omlaag?

Kan je hypotheekrente misschien omlaag?

Met de SNS Oversluitcheck weet je het na 5 vragen.