Wat kun je allemaal met SNS Jeugd Betalen?

Ontdek wat je allemaal kunt met SNS Jeugd Betalen, onze gratis betaalrekening voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Betalen met een eigen SNS Betaalpas

Kinderen willen graag zelf betalen. Net zoals papa en mama dat doen met een pinpas. Bij SNS Jeugd Betalen krijgen ze een eigen pinpas.

Limieten instellen

Op de pinpas zit een maximum per week. Hoeveel dat is zie je in de tabel. Je kunt dat laten verlagen in een SNS Winkel. Contactloos betalen kan je kind makkelijk zelf verlagen of uitzetten in de SNS App. Je kan dat ook zelf doen in Mijn SNS.

Maximumbedragen Periode Binnen Europa Buiten Europa
Geldautomaat per week € 50 € 75
Betaalautomaten (winkels) per week € 50 € 75
Contactloos betalen (reeks betalingen) n.v.t. € 50 € 50


Het totaal van de opnames van contant geld en betalingen, inclusief contactloos, per week is dus € 100 binnen Europa en € 150 buiten Europa. Het verhogen van de maximumbedragen is niet mogelijk.

Saldo bekijken in de app

Kinderen kunnen in de app zien of er genoeg geld is om bijvoorbeeld speelgoed te kopen. Voeg je kind als gebruiker toe aan je eigen app of installeer de app op een smartphone of tablet van je kind.

Inloggen in Mijn SNS

Je kind krijgt een eigen digicode om mee in te loggen in Mijn SNS. Daar kan de kinderrekening bekeken worden en is het mogelijk om alleen over te boeken naar eigen rekeningen.

Jij kan alles met de betaalrekening, zoals overboeken naar anderen. Je ziet de rekening ook in je eigen Mijn SNS.

Veilig

In mijn SNS zijn je bankzaken veilig. Lees hoe wij daarvoor zorgen en wat je zelf kunt doen om veilig te bankieren.

Leren sparen

Handig: Met SNS Jeugd Betalen kunnen kinderen oefenen met sparen. Over het saldo tot € 500 krijg je rente. Deze rente is variabel.

Zakgeld overboeken naar je kind

Zakgeld of een zakcentje voor klusjes staat meteen bijgeschreven. Opa's en oma's die ook een steentje willen bijdragen, kunnen geld overboeken naar de kinderrekening.

Kosten

Het aanhouden van de kinderrekening SNS Jeugd Betalen is gratis. Als je kind 12 jaar wordt, zetten we de rekening om in een SNS Jongerenrekening. Die betaalrekening is ook gratis.

Goed om te weten: Soms betaal je kosten voor het gebruik van je rekening. Bijvoorbeeld als je buiten de EU of in vreemde valuta geld opneemt of daar betaalt met je betaalpas. In de Tarievenwijzer Betalen vind je meer informatie over wanneer er wel kosten zijn voor SNS Jeugd Betalen.

Voorwaarden van SNS Jeugd Betalen

Wil je de kinderrekening SNS Jeugd Betalen openen? Lees dan ook de voorwaarden van SNS Jeugd Betalen

SNS Jeugd betalen openen

SNS Jeugd betalen openen

Een eigen betaalrekening voor je kind is een leuke en leerzame manier om met geld om te gaan.