Betalen met Apple Pay

Met Apple Pay betaal je makkelijk en veilig in winkels en apps en online met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac. Je hebt daarvoor je fysieke SNS Betaalpas niet nodig. Met je digitale betaalpas in de Wallet-app reken je snel contactloos af met de apparaten die je elke dag bij je hebt.

Apple Pay activeren

Apple Pay in 't kort

 • Betalen zonder portemonnee of plastic betaalpas
 • Betaal met je iPhone, Apple Watch en iPad
 • In winkels, in apps en in webshops

Zo werkt betalen met Apple Pay

In de SNS App kun je Apple Pay activeren, je betaalrekening kiezen en koppelen aan Apple Pay. Bij het activeren wordt een digitale betaalpas voor je aangemaakt in de Apple Wallet. Hierna ben je klaar om bijvoorbeeld met je telefoon of je Apple Watch te betalen.

Hoe je de betalingen van je SNS-betaalrekening met Apple Pay goedkeurt, hangt af van hoe je je mobiel hebt ingesteld. Bijvoorbeeld via gezichtsherkenning (Face ID), met je vingerafdruk (Touch ID) of met je persoonlijke toegangscode.

Goed om te weten: Met Apple Pay kun je maximaal € 2.500 per dag          betalen in landen binnen Europa. Buiten Europa is dit maximaal € 750 per dag. Deze limieten kun je niet aanpassen en staan los van de limiet op je fysieke betaalpas. Ga je naar een land buiten Europa? Zet dan pinnen buiten Europa aan. Dit doe je eenvoudig in de SNS App of Mijn SNS ('Zelf regelen > Betaalpassen').

Waar kun je betalen?

Je kunt met Apple Pay betalen wanneer je een van deze symbolen ziet:

Betalen in de winkel

Om te betalen druk je twee keer op de knop aan de zijkant. Met Face ID kijk je naar het scherm en houd je je iPhone bij de lezer. Voor Touch ID houd je je iPhone bij de lezer met je vinger op Touch ID. Of je gebruikt de persoonlijke toegangscode van je telefoon.

Online betalen

Om in apps en op websites te betalen met je iPhone of iPad, kies je Apple Pay bij het afrekenen. Je rondt dan de betaling af met Face ID, Touch ID of je persoonlijke toegangscode.

Apple Pay activeren

Hulp nodig bij het activeren van Apple Pay?
Bekijk ons stappenplan

Dit heb je nodig

 • Een iPhone SE, 6 of hoger en/of een Apple Watch of iPad*
 • Eén van deze particuliere SNS-betaalrekeningen:
  • SNS Basis
  • SNS Compleet
  • SNS Studentenrekening
  • SNS Jongerenrekening
 • De meest recente versie van de SNS App
 • Een Apple ID die je moet invullen bij iCloud

*Een compleet overzicht van geschikte toestellen vind je op de Apple Support pagina.

Let op! Apple Pay kun je activeren vanaf 16 jaar.

Veilig en privé betalen met Apple Pay

Veilig

Met je digitale betaalpas in je wallet kun je met Apple Pay veilig betalen. Je betaling met Apple Pay is net zo veilig als betalen met je plastic pinpas. Je bevestigt elke transactie met Face ID, Touch ID of met de toegangscode van je telefoon.

Om Apple Pay veilig te gebruiken, is het belangrijk dat je een apparaat gebruikt waar alleen jij beveiligde toegang toe hebt.

Neem bij verlies, fraude of diefstal direct contact met ons op. Dan blokkeren wij je digitale pas. Je kunt Apple Pay ook zelf blokkeren. Dat doe je via iCloud.com of in je Apple ID-account.

Meer informatie over veilig bankieren

Privacy

Betaal je met Apple Pay? Dan worden je kaartnummer en identiteit nooit gedeeld met de verkoper. Apple Pay bewaart geen transactiegegevens die naar jou kunnen worden teruggeleid. Al je aankopen blijven dus privé.

Bestel je online? Dan geef je zelf toestemming aan Apple om informatie zoals je factuuradres te gebruiken voor het afleveren van een product. Deze info stelt Apple alleen beschikbaar als je akkoord hebt gegeven. En staat los van betalen met Apple Pay.

Kosten Apple Pay

Apple Pay kost je niets extra’s. Voor het aanhouden van je betaalrekening betaal je een vast bedrag per maand. Daarvoor krijg je dus onder andere het gebruik van Apple Pay.

Voorwaarden

In de Voorwaarden Betalen met Apple Pay bij SNS lees je hoe je Apple Pay kunt gebruiken met je betaalrekening bij ons.

Bij Apple Pay horen ook de Voorwaarden Mijn SNS, de productvoorwaarden die bij je rekening horen en de Algemene bankvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het gebruik van Apple Pay? Bijvoorbeeld wat je moet doen als je telefoon gestolen is of en hoe je het kunt stopzetten? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden over Apple Pay

Ga ook betalen met Apple pay

Ga ook betalen met Apple pay

Activeer het nu in de app. In een paar stappen heb je het geregeld.
Betalen met je Apple Watch

Betalen met je Apple Watch

Het ultieme gemak: betalen met je Apple Watch. Kwestie van even instellen.