ASN Duurzaam Mixfonds

3 redenen om in dit fonds te beleggen:

  • Je gaat voor een gemiddeld rendement.
  • Je accepteert dat je hiervoor een gemiddeld risico loopt.
  • Je belegt goed gespreid in duurzame aandelen en obligaties in overheden die werken aan duurzaamheid.

Let op: Het ASN Duurzaam Mixfonds wordt op 14 september 2021 opgeheven. Daarom kun je vanaf 29 juli 2021 na 15 uur geen aankopen meer doen in dit fonds. Verkopen kan tot 9 september 2021 tot 15 uur. Op 14 september worden de participaties van het ASN Duurzaam Mixfonds automatisch omgezet naar het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal.

Nettorendement 3 jaar*: 6,80%
Nettorendement 5 jaar*: 5,38%

Beleg in ASN Duurzaam Mixfonds

*Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 30 juni 2021, na aftrek van de kosten van het fonds.

Rendement en risico

Het mixfonds belegt in obligaties van overheden die werken aan duurzaamheid (ongeveer 55%) en wereldwijd in aandelen van grote, duurzame bedrijven (ongeveer 45%).
De fondsmanager past de verdeling aan op basis van actuele marktomstandigheden. We streven naar een gemiddeld rendement en je loopt een gemiddeld risico.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 30 juni 2021
Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 4,14% 7,48% 5,38% 6,80% 5,12%
Benchmark 4,89% 7,12% 5,65% 6,65% 6,31%

* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: 55% iBoxx € Eurozone 1-10 Index (TR), 45% MSCI All Country World Index

We proberen op lange termijn (langer dan 5 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt omdat onze fondsen alleen in bedrijven beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Daardoor is de samenstelling van de portefeuille soms anders dan die van de benchmark.

Keuze uit 12 fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit 12 fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Mixfonds?

Je kiest voor ASN Duurzaam Mixfonds als je goed gespreid wilt beleggen met gemiddeld risico en een te verwachten gemiddeld rendement, in aandelen en obligaties .

De bedrijven waar we in beleggen kijken vooruit en zijn koploper in duurzame ontwikkeling. Ze nemen hun verantwoordelijkheid voor werknemers, klanten, natuur en klimaat. We selecteren juist deze bedrijven omdat we verwachten dat ze een goede kans hebben om te overleven en dus financieel gezond zijn.

De staatsobligaties kiezen we van overheden die goed zorgen voor de natuur, die de overgang stimuleren naar duurzame energie en die werken aan een goede leefomgeving.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS Bank betaalt.
Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Mixfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval de Essentiële Beleggersinformatie van de fondsen die je overweegt te kopen. Essentiële beleggersinformatie

Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Mixfonds? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees dan eerst de voorwaarden.

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Meer over de SNS Beleggingsrekening

Je kunt 1 of meer fondsen kiezen uit 12 duurzame beleggingsfondsen. Zo stel je zelf je eigen portefeuille samen.
Alle beleggingsfondsen op een rij

Alle beleggingsfondsen op een rij

Bekijk het overzicht en de koersen van de 12 duurzame beleggingsfondsen.