Je zakelijke hypotheek oversluiten

Wil je je bedrijfshypotheek herfinancieren? Check hoeveel rente je mogelijk kunt besparen.

Zakelijke hypotheek oversluiten gunstig?

Heb je jouw bedrijfspand al langere tijd in bezit? Dan is de kans groot dat je overwaarde hebt. Misschien kun je op je maandlasten besparen door je zakelijke hypotheek over te sluiten naar een lagere rente.

Hoe bepalen we de rente? 

Hoe hoger je hypotheek in vergelijking met de waarde van je pand, hoe meer risico wij lopen en hoe hoger je rente. Deze verhouding noemen we de schuld-marktwaardeverhouding. Dit bepaalt bij ons de rente van je hypotheek. Hoe hoger de schuld-marktwaardeverhouding, hoe hoger ons risico is. Je betaalt dan een hogere rente. Maar andersom werkt het ook: hoe lager je schuld-marktwaardeverhouding, hoe lager ons risico en dus jouw rente is.

Ons andere uitgangspunt voor de rente voor je zakelijke hypotheek is het hypotheekbedrag. Het gaat dan om het hypotheekbedrag op het moment dat je je bedrijfshypotheek bij ons afsluit.

Ontdek de SNS Bedrijfshypotheek

 • lenen vanaf € 50.000 tot € 1 miljoen
 • een scherpe rente
 • standaard tot 80% van de marktwarde, maar soms tot wel 90%
 • je lost jaarlijks 5% af. En je bent flexibel om nog eens boetevrij tot 5% extra van de hoofdsom af te lossen;
 • tot 40% van je bedrijfspand verhuren

Bekijk meer over de SNS Bedrijfshypotheek

Waarom nu oversluiten?

Als je nu overwaarde hebt en de actuele rente misschien lager is dan de rente die je nu betaalt, kunnen je rentelasten omlaag. Het is dan belangrijk om uit te rekenen of je de kosten voor het oversluiten kunt terugverdienen. Maak daarom een afspraak.

Via oversluiten verduurzamen

Door te investeren in het verduurzamen van je pand, kun je misschien energiekosten besparen. Naast het oversluiten van je hypotheek kun je misschien een extra bedrag lenen om die duurzame maatregelen te financieren. Want de kosten voor verbouwing voor verduurzaming kun je meefinancieren. Dat bedrag gaat in een bouwdepot en vanuit ’t depot betaal je de facturen voor verduurzamen.

Oversluiten bedrijfshypotheek naar SNS?

Benieuwd of herfinancieren van je zakelijke hypotheek bij ons voor jou gunstig is, of wil je meer informatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek in een SNS Winkel.

Goed om te weten

Voor het aanvragen van SNS Bedrijfshypotheek krijg je geen advies. Je bepaalt zelf welke financiering bij je bedrijf past, nu en in de toekomst. Als je wel advies wilt, overleg dan met je accountant, administratiekantoor of een adviseur bedrijfsfinancieringen.

Veelgestelde vragen over overstappen

 • Een hypotheek sluit je voor langere tijd af. In die tijd kan er veel veranderen. Je pand heeft bijvoorbeeld overwaarde. Of de rentes zijn gewijzigd. Het is goed om te checken of je hypotheek nog bij je past.
 • Je hypotheek oversluiten doe je in 5 stappen:

  • Kennismakingsgesprek: We bespreken de productvoorwaarden, de eisen en kosten. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.
  • Vervolggesprek: Je krijgt een kennistoets. Zo weet je of je de kenmerken en risico’s van een hypotheek begrijpt. Daarna upload je de benodigde documenten en starten we de aanvraag.
  • Aanvraag beoordelen: In 1 week beoordelen we je financiële situatie en eventuele risico’s.
  • Offerte: Aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je de offerte. Is je aanvraag niet goedgekeurd? Dan krijg je een mail met uitleg waarom je aanvraag is afgewezen.
  • Naar de notaris: Ga je akkoord met de offerte? Dan stelt de notaris de hypotheekakte op.

 • Houd bij oversluiten rekening met kosten, zoals taxatie- en notariskosten en een vergoeding voor het renteverlies van de bank waar nu je hypotheek is afgesloten. En met de afsluitkosten voor de SNS Bedrijfshypotheek.
Je SNS Bedrijfshypotheek aanvragen

Je SNS Bedrijfshypotheek aanvragen

Wil je bij ons geld lenen voor de aankoop of verbouwing van je bedrijfspand?