Bedrijfshypotheek berekenen

Hoe bereken je wat je kwijt bent aan een eigen bedrijfspand? Bij SNS kun je zelf je bedrijfshypotheek berekenen. En een heel eind komen in de richting van de uiteindelijke offerte.

Zelf je bedrijfshypotheek berekenen

Dirk Mandos

Dirk Mandos, specialist zakelijke dienstverlening bij de Volksbank, legt uit waarom je de lasten van je bedrijfshypotheek bij SNS goed zelf kunt berekenen: “Wij financieren tot 80%. Is het een duurzaam pand? Dan financieren we onder voorwaarden tot 90%. Je moet elk jaar minstens 5% aflossen. De looptijd is 20 jaar. Simpele getallen zonder gedoe. En je kunt op de website goed opzoeken hoeveel rente je betaalt en wat je maandlasten zijn.”

Rente en aflossing bedrijfshypotheek berekenen

Iedere maand los je af en betaal je rente voor je bedrijfshypotheek. Hoeveel rente je betaalt, hangt af van 2 dingen. Op basis daarvan kun je de bedrijfshypotheek berekenen:

  • Het hypotheekbedrag op het moment dat je je bedrijfshypotheek afsluit. Dit noemen we ook wel de oorspronkelijke hoofdsom.
  • De schuld-marktwaarde-verhouding van je bedrijfspand. Dus: hoe hoog is je schuld, ten opzichte van de marktwaarde van je bedrijfsruimte. Hoe hoger deze verhouding, hoe meer risico de bank loopt. Dit noemen we ook wel Loan to Value.

Bekijk de actuele rente en aflossing van de SNS Bedrijfshypotheek

Rekenvoorbeeld

Je hebt een bedrijfsruimte gezien van € 350.000. Je wil van ons 80% gefinancierd hebben = € 280.000.

  • In de tabel zie je dat je oorspronkelijke hoofdsom valt in de categorie < € 300.000.
  • Je schuld-marktwaarde-verhouding is 80% (LtV klasse 70-80%).
  • De rente bij 1 jaar is 2,75 % (Let op: de rente kan wijzigen, bekijk de actuele rente ).
  • Je moet elk jaar minimaal 5% aflossen.

Je weet dus nu al dat je bruto jaarlasten € 21.700 zijn: € 14.000 aflossing en € 7.700 rente. Je bruto maandlasten zijn daarmee € 1.808.

Dirk Mandos: “Dat je dit van tevoren al weet bij SNS, vind ik echt een uniek voordeel.”

Bedrijfshypotheek laten berekenen

Wil je graag je bedrijfshypotheek laten berekenen en een offerte aanvragen? Maak een afspraak met een van onze financieel adviseurs. Goed om te weten: Het eerste, oriënterende gesprek is altijd gratis. De berekening en het aanvragen zelf niet.

Ik kende het bedrijfspand als huurder en wist dat ik hier wilde blijven zitten. Maar dan wel met een grote verbouwing. De verhuurder stond ervoor open en SNS wilde het financieren. Mijn maandlasten zijn nu niet gestegen, terwijl het pand over 20 jaar wel van mij is.
Bedrijfshypotheek aanvragen

Bedrijfshypotheek aanvragen

Wil je bij ons geld lenen voor de aankoop of verbouwing van je bedrijfspand?