Bedrijfshypotheek berekenen

Hoe bereken je wat je kwijt bent aan het financieren van een eigen bedrijfspand? Bij ons kun je zelf je bedrijfshypotheek berekenen. En een heel eind komen in de richting van de uiteindelijke offerte.

Bedrijfshypotheek laten berekenen

Wil je graag je bedrijfshypotheek laten berekenen en een offerte aanvragen? Maak een afspraak met een van onze financieel adviseurs. Goed om te weten: Het eerste, oriënterende gesprek is altijd gratis. De berekening en het aanvragen zelf niet.

Maak een afspraak

Of zelf je bedrijfshypotheek berekenen

Dirk Mandos

Dirk Mandos, specialist zakelijke dienstverlening bij de Volksbank, legt uit waarom je de lasten van je bedrijfshypotheek bij SNS goed zelf kunt berekenen: “Wij financieren tot 80%. Is het een duurzaam pand? Dan financieren we onder voorwaarden tot 90%. Je moet elk jaar minstens 5% aflossen. Je kunt kiezen voor een looptijd tot 20 jaar. Je hebt dan lagere maandlasten, omdat je over een langere tijd de maandelijkse aflossing betaalt. Simpele getallen zonder gedoe. En je kunt op de website goed opzoeken hoeveel rente je betaalt en wat je maandlasten zijn.”

Rente en aflossing bedrijfshypotheek berekenen

Iedere maand los je af en betaal je rente voor je bedrijfshypotheek. Hoeveel rente je betaalt, hangt af van 2 dingen. Op basis daarvan kun je de bedrijfshypotheek berekenen:

  • Het hypotheekbedrag op het moment dat je je bedrijfshypotheek afsluit. Dit noemen we ook wel de oorspronkelijke hoofdsom.
  • De schuld-marktwaarde-verhouding van je bedrijfspand. Dus: hoe hoog is je schuld, ten opzichte van de marktwaarde van je bedrijfsruimte. Hoe hoger deze verhouding, hoe meer risico de bank loopt. Dit noemen we ook wel Loan to Value.

Bekijk de actuele rente en aflossing van de SNS Bedrijfshypotheek

Rekenvoorbeeld

Je hebt een bedrijfsruimte gezien van € 350.000. Je wil van ons 80% gefinancierd hebben = € 280.000.

  • In de tabel zie je dat je oorspronkelijke hoofdsom valt in de categorie < € 300.000.
  • Je schuld-marktwaarde-verhouding is 80% (LtV klasse 70-80%).
  • De rente bij 1 jaar is 4,00% (Let op: de rente kan wijzigen, bekijk de actuele rente ).
  • Je moet elk jaar minimaal 5% aflossen.

Je weet dus nu al dat je jaarlasten bij het begin van je lening € 25.200 zijn: € 14.000 aflossing en € 11.200 rente. Je maandlasten zijn daarmee € 2.100. De 2e maand betaal je minder, omdat je dan al een deel hebt afgelost. Het rentedeel neemt dus af.

Dirk Mandos: “Dat je dit van tevoren al weet bij SNS, vind ik echt een uniek voordeel.”

Ik kende het bedrijfspand als huurder en wist dat ik hier wilde blijven zitten. Maar dan wel met een grote verbouwing. De verhuurder stond ervoor open en SNS wilde het financieren. Mijn maandlasten zijn nu niet gestegen, terwijl het pand over 20 jaar wel van mij is.
Quickscan bedrijfshypotheek

Quickscan bedrijfshypotheek

Bereken in een paar stappen of je een bedrijfshypotheek kan afsluiten bij SNS.
Bedrijfshypotheek aanvragen

Bedrijfshypotheek aanvragen

Wil je bij ons geld lenen voor de aankoop of verbouwing van je bedrijfspand?