Wat kun je doen bij stormschade?

Heeft de storm flink huisgehouden? Dan heb je vast veel vragen. Kijk of het antwoord dat je zoekt ertussen staat.

Moet je stormschade meteen melden?

Nee. Het is belangrijker dat je melding zo compleet mogelijk is. Neem dus de tijd om goede foto’s van de schade te maken. Laat een gespecificeerde offerte en/of factuur opmaken als je de schade wilt herstellen. Lopen de kosten op? Neem dan contact met ons op om te bepalen of de offerte goedgekeurd moet worden door de verzekeraar.

Heb je een eigen risico bij stormschade?

Ja. De hoogte van het eigen risico hangt af van de verzekering die je hebt. Bekijk voor het eigen risico daarom de voorwaarden en polisblad van je verzekering. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Hebben anderen schade door jouw weggewaaide of omgevallen spullen?

Schade die jouw spullen bij anderen door de storm hebben veroorzaakt, noemen we ‘schade door overmacht’. Degene met schade kan dit zelf melden bij zijn of haar verzekering. Wanneer de verzekeraar deze schade niet vergoed, kun je als eigenaar van de rondvliegende zaken aansprakelijk worden gesteld door degene met schade.

Valt je boom na stormschade bijna om?

De kosten die je maakt om de boom te stutten of te verwijderen worden vergoed door de woonhuisverzekering, wanneer de boom een acuut gevaar vormt voor je verzekerde woning. Dit noemen we bereddingskosten. Maak foto’s van de situatie en neem telefonisch contact met ons op. Je kunt ons bellen op 030 – 633 30 00. Bel in noodsituaties altijd 112.

Stormschade aan je schutting?

Bij welke verzekering meld je schade aan je schutting?

Heb je een koophuis? Dan meld je de schade bij de woonhuisverzekering. Heb je een huurhuis en heb je de schutting zelf gekocht? Meld de schade dan bij de inboedelverzekering als ‘huurdersbelang’.

Mag je meteen een bedrijf inschakelen als je stormschade aan je woning, schutting of schuur hebt?

Als de schade zo groot is dat er een noodoplossing nodig is, kan dat. Als je alles wilt herstellen, heeft de verzekeraar eerst een goed beeld nodig van de schade en een gespecificeerde offerte voor herstel met gelijksoortig materiaal. Goed om te weten: de verzekeraar vergoedt alleen de schade die is ontstaan. Kosten voor verbeteringen, betaal je zelf. Is het een grote schade? Dan moet de offerte goedgekeurd worden door de verzekeraar. 

Hoeveel wordt vergoed als je schutting op een erfafscheiding staat?

Als de schutting op een erfafscheiding schade heeft, vergoedt de verzekeraar de helft van de schade. De buren moeten de schade zelf bij hun eigen verzekering melden.

Door de storm schade aan de ramen van je huis?

Heb je een SNS Woonhuisverzekering? Bel dan met Uniglas: 088 864 00 04. Uniglas maakt een afspraak met je voor het herstellen van de schade. De kosten worden door de verzekering vergoed als je ook glasschade hebt verzekerd.

Door de storm schade aan je auto?

Heb je schade aan je auto door het noodweer en is je auto beperkt of volledig casco (allrisk) verzekerd? Laat je auto dan meteen repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant. De reparatiekosten worden rechtstreeks aan het schadebedrijf betaald. Je hoeft niets voor te schieten.

Goed om te weten: stormschade heeft geen invloed op je schadevrije jaren of de bonus-malustreden die de premiekorting bepaalt.

Stormschade melden?

Stormschade melden?

Heb je door de storm schade opgelopen?