Schade aan je auto, wat kun je het beste doen?

Schade aan je auto is niet leuk en vaak gedoe. En hoe regel je het allemaal? Bekijk wat je het beste kunt doen.

Een aanrijding of ergens tegenaan gereden?

  • Zijn er getuigen? Vraag dan of je hun naam en telefoonnummer mag noteren voor de verzekering. Je kunt hun gegevens dan op het schadeformulier zetten.
  • Bel de politie. Bijvoorbeeld als de schade groot is of als de ander is doorgereden na het ongeluk.
  • Maak foto’s van de situatie en van de schade. Doe dit alleen als je jezelf en anderen daarmee niet in gevaar brengt.
Terug naar boven

Rijdt je auto niet meer na een aanrijding?

Bel dan de alarmcentrale van SOS International: 020 - 651 51 51. Een bergingsbedrijf brengt je auto naar een garage.

Goed om te weten
Je auto na een aanrijding in Nederland laten wegslepen is verzekerd. Bel wel altijd eerst de alarmcentrale van SOS International.

Laat je schade meteen repareren

Via Schadegarant

Is je schade verzekerd? Laat je auto meteen repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant. Je krijgt vervangend vervoer en betaalt geen of een lager eigen risico dan wanneer je naar een ander schadebedrijf gaat. De reparatiekosten worden meteen aan het schadebedrijf betaald. Je hoeft dus niets voor te schieten. Je betaalt alleen de brandstofkosten. Op je polisblad en in de voorwaarden staat hoe je schade is verzekerd.


Let op
Als je je auto via Schadegarant laat repareren, meld je schade dan altijd ook nog aan ons met het Europees Schadeformulier.

Via Glasgarant

Ben je beperkt casco of allrisk verzekerd en heb je ruitschade? Laat de schade dan repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant. Je hebt dan geen of lager eigen risico dan wanneer je naar een bedrijf gaat dat niet is aangesloten bij Glasgarant. De reparatiekosten worden meteen aan Glasgarant betaald. Je hoeft dus niets voor te schieten.

Is je auto gestolen?

  • Bel meteen het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit: +31 71 – 364 17 77. Zij zijn dag en nacht bereikbaar en helpen je bij het terugvinden van je auto. Ook als je in het buitenland bent.
  • Doe aangifte bij de politie. Is je auto in het buitenland gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je weer thuis bent ook aangifte in Nederland.
  • Breng SNS altijd op de hoogte, ook als je niet verzekerd bent tegen diefstal: +31 30 - 633 30 00. Je verzekering kan dan tijdelijk geschorst worden. Je betaalt dan geen premie, maar je verzekering blijft wel bestaan.
Terug naar boven

Andere schade?

  • Heb je schade door inbraak of vandalisme? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Is de schade in het buitenland ontstaan? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je thuis bent ook aangifte in Nederland.
  • Maak een lijstje met alle schade die je hebt en maak foto’s als dat kan. Stuur foto’s mee met het schadeformulier. Dan kunnen we je melding sneller afhandelen.
  • Is de schade aan je eigen auto verzekerd? Laat je auto dan repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant of Glasgarant.
Terug naar boven
Autoschade melden

Autoschade melden

Bij ons kun je dag en nacht je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.