Schade aan je auto: belangrijkste tips op een rij

Heb je schade aan je auto of is je auto gestolen? Bekijk wat je het beste kunt doen.

Een aanrijding of ergens tegenaan gereden?

  • Zijn er getuigen? Vraag dan of je hun naam en telefoonnummer mag noteren voor de verzekering.
  • Bel de politie als de schade groot is, of als de ander is doorgereden na het ongeluk.
  • Maak foto’s van de situatie en van de schade. Let wel op of dit op een veilige manier kan.
Terug naar boven

Rijdt je auto niet meer na een aanrijding?

Bel dan de alarmcentrale: +31 592 380 799. Een bergingsbedrijf brengt je auto naar een garage.

Goed om te weten
Je auto na een aanrijding in Nederland laten wegslepen is verzekerd. Bel wel altijd eerst de alarmcentrale.

Snel weer de weg op

Reparatie via Schadegarant

Is je schade verzekerd? Laat je auto meteen repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant. Je krijgt vervangend vervoer. De reparatiekosten worden meteen aan het schadebedrijf betaald. Je hoeft dus niets voor te schieten. Je betaalt alleen de brandstofkosten. Op je polisblad en in de voorwaarden staat hoe je schade is verzekerd.

Let op: Als je je auto via Schadegarant laat repareren, moet je de schade ook nog aan ons melden. Gebruik hiervoor het Europees Schadeformulier.

Via Glasgarant

Ben je WA Plus of All risk verzekerd en heb je ruitschade? Laat de schade dan repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant. De reparatiekosten worden meteen aan Glasgarant betaald. Je hoeft dus niets voor te schieten.

Is je auto gestolen?

  • Bel meteen het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit: +31 71 – 364 17 77. Zij zijn 24/7 bereikbaar en helpen je bij het terugvinden van je auto. Ook als je in het buitenland bent.
  • Doe aangifte bij de politie. Is je auto in het buitenland gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je weer thuis bent ook aangifte in Nederland.
  • Laat ons altijd weten dat je auto gestolen is, ook als je niet verzekerd bent tegen diefstal: +31 30 - 633 30 00. Je verzekering kan dan tijdelijk geschorst worden. Je betaalt dan geen premie, maar je verzekering blijft wel bestaan.
Terug naar boven

Andere schade?

  • Heb je schade door inbraak of vandalisme? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Is de schade in het buitenland ontstaan? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je thuis bent ook aangifte in Nederland.
  • Maak een lijstje van alle schade die je hebt en maak foto’s als dat kan. Stuur foto’s mee met het schadeformulier. Dan kunnen we je melding sneller afhandelen.
  • Is de schade aan je eigen auto verzekerd? Laat je auto dan repareren door een bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant of Glasgarant.
Terug naar boven
Autoschade melden

Autoschade melden

Bij ons kun je 24/7 je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.