Schade aan je caravan, wat kun je het beste doen?

Schade aan je caravan is niet leuk en vaak gedoe. Lees wat je het beste kunt doen.

Een aanrijding?

Ben je onderweg met je caravan, krijg je een aanrijding en is het jouw fout? Dan is schade aan anderen en hun spullen verzekerd met de WA-verzekering van je auto.

Is je caravan gestolen?

  • Bel meteen het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit: +31 71 – 364 17 77. Je kunt ze dag en nacht bellen. Dit bureau helpt je bij het terugvinden van je caravan. Ook als je in het buitenland bent.
  • Doe aangifte bij de politie. Is je caravan in het buitenland gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je weer thuis bent ook aangifte in Nederland. Vraag altijd om een kopie van je aangifte.

Andere schade?

  • Is je caravan beschadigd doordat er is ingebroken, door vandalisme, brand of storm? Maak dan een lijstje met alle schade die je hebt en maak foto’s als dat kan. Stuur foto’s mee met het schadeformulier als je de schade doorgeeft. Dan wordt je melding sneller afgehandeld.
  • Heb je schade door inbraak of vandalisme? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Is de schade in het buitenland ontstaan? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je thuis bent ook aangifte in Nederland. Vraag een kopie van je aangifte.
Caravanschade melden

Caravanschade melden

Bij ons kun je dag en nacht je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.