Privacy en cookies

Als je klant bij ons wordt, vragen we gegevens van je. Daarnaast gebruiken we cookies op onze website. In het privacy- en cookiereglement staat precies wat we doen met je persoonlijke gegevens. En hoe we cookies gebruiken en welke dat zijn.

Op zoek naar je cookie-instellingen?

Het privacy- en cookiereglement in het kort

We verwerken persoonsgegevens zoals is afgesproken met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen, die je kunt lezen op de site van de Nederlandse Vereniging van Banken, onder ‘Publicaties & Standpunten’. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens hebben we gemeld hoe we de persoonsgegevens van onze klanten verwerken. In het Privacy- en cookiereglement vertellen we je meer over hoe we met je persoonsgegevens omgaan. Je leest bijvoorbeeld:

  • meer over waar we je gegevens voor gebruiken;
  • meer over opslaan van cookies bij websitebezoekers en profielgegevens in Mijn SNS.

Wanneer lees je het privacyreglement?

Als je precies wilt weten wat er met je gegevens gebeurt. Of als je je afvraagt hoe het komt dat de website je gegevens 'herkent'. Je kunt het reglement opslaan of printen en rustig lezen wanneer het jou uitkomt.

Lees het Privacyreglement

Cookies

We plaatsen cookies op je computer zodat je kunt inloggen op Mijn SNS en onze formulieren goed werken. Andere cookies gebruiken we om onze website en daarmee jouw gebruiksgemak te verbeteren. We zetten ook cookies in om te meten hoeveel mensen onze website bezoeken via internetadvertenties op andere websites.

De voordelen van cookies

  • Een goed werkende website. Je kunt bijvoorbeeld inloggen op Mijn SNS en gebruikmaken van webformulieren.
  • Je ziet (meer) relevante informatie op snsbank.nl.
  • Je ontvangt serviceberichten in Mijn SNS die voor jou belangrijk zijn.
  • Je profiteert van interessante aanbiedingen.
  • Je maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke website. Gegevens die je eeder hebt ingevuld, staan al in het formulier.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op je computer, tablet of mobiele telefoon worden opgeslagen bij je bezoek aan een website. Sommige cookies worden geplaatst om een website goed te laten functioneren. Andere cookies worden geplaatst om het gebruik van een website te kunnen analyseren, op de website relevante informatie te tonen of gerichte advertenties te plaatsen op andere websites.

Zijn cookies veilig?

Een cookie kan geen kwaad en heeft niets te maken met computervirussen of andere kwalijke zaken. Cookies kosten je computer geen extra geheugen en maken je computer ook niet trager.

Kan SNS er met cookies achterkomen wie ik ben?

De cookies die we gebruiken onthouden niet je naam, adres, leeftijd en andere persoonlijke gegevens.

Hoe lang worden cookies bewaard?

Hoe lang een cookie op je computer blijft staan, hangt af van het soort cookie. Een tijdelijke cookie wordt automatisch verwijderd als je je browser afsluit. SNS Bank gebruikt tijdelijke cookies en cookies die langer op je computer blijven staan.

Soorten cookies

We gebruiken functionele cookies, cookies voor webstatistieken (meten van bezoeken en kliks), cookies voor persoonlijke berichten in Mijn SNS (die noemen we hierna ‘tracking cookies’) en cookies voor social media en advertenties. Lees voor elk type cookie hoe ze werken en met welke partijen we samenwerken.

Soort cookie Doel Partijen waar we mee werken
Functioneel Functionele cookies zijn cookies die nodig zijn om de site goed te laten werken Deze cookies plaatsen we zelf.
Webstatistieken Deze cookies gebruiken we om snsbank.nl te verbeteren aan de hand van je bezoek. Adobe Analytics: webanalyse
Blueconic: personalisatie van onze website
VWO: testen
Google Analytics: webanalyse
Tracking- of advertentiecookies Met deze cookies verzamelen we informatie over gebruikers en bezoekers van onze website zodat we voor jou interessante advertenties kunnen laten zien. Adwords (Google): advertenties
Doubleclick: advertenties
Facebook: advertenties
Funda: advertenties
Sanoma: advertenties
Blueconic: personalisatie van onze website
Platform161: advertenties
Social media cookies Door deze cookies kun je je eigen social media-profiel op snsbank.nl makkelijk gebruiken. Bijvoorbeeld om video’s of andere dingen die je leuk vindt makkelijk te delen. Facebook
Youtube (Google): video's

Wat gebeurt er als ik geen cookies toesta?

Dan plaatsen we alleen cookies die we van de wet mogen gebruiken. Je kunt dan snsbank.nl bekijken en inloggen op Mijn SNS. Je maakt dan alleen niet optimaal gebruik van de andere mogelijkheden van onze website.

Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je cookie-instellingen zelf veranderen. Dat doe je hier:


Of beheer je cookies zelf in je internetbrowser.

Cookies instellen per browser

Inzage in je persoonsgegevens

Je hebt als klant het recht om te vragen of SNS je persoonsgegevens verwerkt en welke gegevens dat zijn. Je mag alleen je eigen persoonsgegevens opvragen. Dit recht staat in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp artikel 35).

Verwerken we inderdaad je persoonsgegevens? Dan krijg je de volgende informatie:

  • Welke persoonsgegevens SNS van jou als klant heeft.
  • Waarvoor we deze persoonsgegevens gebruiken.
  • Aan wie de persoonsgegevens eventueel zijn doorgegeven.
  • Hoe we aan de persoonsgegevens komen.

Je krijgt deze informatie van ons in een overzicht. We sturen geen kopieën van de eventueel aanwezige stukken waar je persoonsgegevens op staan.

Aanvragen

Wil je inzage in je persoonsgegevens? Om het je makkelijk te maken, hebben we de pdf ‘Inzageverzoek’. Je kunt deze online invullen, uitprinten en ondertekenen. Mail of stuur het formulier naar SNS, samen met een kopie van je identiteitsbewijs.

Ons (e-mail)adres

SNS
T.a.v. KBS Servicedesk
Postbus 10021
3505 AA Utrecht

inzageverzoek@sns.nl

Terug naar boven