SNS Klimrente Sparen met stijgende rente

SNS Klimrente is een spaarrekening met stijgende rente. Hoe langer je geld vaststaat, hoe hoger de rente. En je kunt tussendoor altijd kosteloos spaargeld opnemen.

Goed om te weten
Deze spaarrekening kun je niet meer openen. Deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je een van deze rekeningen hebt. Weet je niet zeker welke spaarrekening je hebt? Kijk dan op je rekeningoverzicht in Mijn SNS of op je papieren rekeningafschrift. Op het jaaroverzicht voor de Belastingdienst zie je ook welke rekeningen je bij ons hebt.

Rente stijgt tot 0,30% in 5 jaar

Je opent SNS Klimrente voor 5 jaar. De rente stijgt elk jaar. In het 5e jaar krijg je een vaste rente van 0,30% over je inleg. De rente is op jaarbasis en geldt vanaf 19-02-2020. Hij kan inmiddels veranderd zijn.

Eenmalige inleg

Als je SNS Klimrente opent, stort je eenmalig minimaal € 1.000. Er is geen maximum. Je kunt later geen geld meer bijstorten. Wil je toch meer sparen? Dan open je gewoon een nieuwe SNS Klimrente.

Tussentijds geld opnemen zonder kosten

Je kunt tussendoor altijd geld opnemen zonder kosten. Zolang er maar € 1.000 op je rekening blijft staan. Wil je in 1 keer al je geld opnemen? Ook dat kan zonder kosten. Dan stopt SNS Klimrente.

Hoe hoog is de rente?

Hoe langer je je geld laat staan op SNS Klimrente, hoe hoger de rente die je krijgt. Je krijgt gemiddeld 0,19%* rente per jaar als je je geld 5 jaar op SNS Klimrente laat staan.

In de eerste tabel staat de jaarlijkse rente. In de tweede tabel staat de gemiddelde rente die je over je spaarperiode krijgt als je tussendoor geld opneemt.

Jaarlijkse rente
Jaar 1 0,01%
Jaar 2 0,04%
Jaar 3 0,10%
Jaar 4 0,20%
Jaar 5 0,30%
Gemiddelde rente
Na 1 jaar 0,010%
Na 2 jaar 0,025%
Na 3 jaar 0,050%
Na 4 jaar 0,088%
Na 5 jaar 0,130%
* De rente is op jaarbasis en geldt per 19-02-2020. Hij kan inmiddels veranderd zijn.

SNS Keuzesparen bij SNS Klimrente

Als je SNS Klimrente opent, krijg je SNS Keuzesparen erbij. Alle overboekingen van en naar SNS Klimrente gaan via SNS Keuzesparen. Je krijgt een variabele rente op SNS Keuzesparen. Deze rente is op jaarbasis en wordt maandelijks verrekend. Bekijk de actuele rente voor SNS Keuzesparen

Goed om te weten
We boeken de rente van SNS Klimrente elk jaar over naar SNS Keuzesparen op de dag dat je SNS Klimrente hebt geopend. Neem je tussentijds geld op? Dan boeken we de rente over het bedrag dat je opneemt meteen over naar SNS Keuzesparen.

Handig bij SNS Klimrente

  • Je regelt je geldzaken online in Mijn SNS of de app.
  • Je hebt geen betaalrekening bij SNS nodig.
  • Je kunt tussendoor altijd geld opnemen zonder kosten.

Lees meer over de voordelen van SNS Klimrente

De voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze goed door. Naar de voorwaarden van SNS Klimrente