Doelsparen: overzicht maken van je spaardoelen

Ben je van plan om iets te kopen waarvoor je eerst moet sparen? Dan is doelsparen in de app en Mijn SNS een hartstikke handige hulp. Het geeft je inzicht in hoe ver je bent met sparen.

Wat is doelsparen?

Met doelsparen maak je virtuele spaarpotten in de app of in Mijn SNS. Je vult de naam in waarvoor je spaart, bijvoorbeeld ‘Herfstvakantie’. Je kiest een einddatum en de spaarpot berekent:

  • hoe lang je nog moet sparen
  • hoeveel je moet sparen per week of in een maand
  • hoeveel je in totaal nog moet sparen

Periodieke overboeking instellen

Nadat je een spaarpot hebt gemaakt, plan je elke week of maand een overboeking in. Zo zorg je dat het spaargeld op je rekening staat wanneer je het einddoel hebt gehaald. Je krijgt een melding als je je spaardoel hebt gehaald.

Voorbeeldberekening doelsparen ‘Herfstvakantie’

Als je over een jaar € 2.000 wilt bereiken, moet je elke week € 38,46 sparen. In deze berekening rekenen we met 0,01% rente.

Aan de slag!

Je hebt een spaarrekening met saldo nodig waarop je vrij kunt storten. Ook moet je kunnen inloggen op Mijn SNS. Hier zie je bij je spaarrekening de link ‘Spaarpotten’ staan. In de app zie je je spaarpotten als je tikt op je spaarrekening.

Spaarpotten aanmaken en verwijderen

Je kunt zoveel spaarpotten aanmaken als je wilt. Je geeft iedere spaarpot een unieke naam en een afbeelding. Je kunt altijd geld in een spaarpot stoppen of eruit halen.

Steeds als je er geld in doet, zie je dat je spaardoel dichterbij komt. Je kunt een spaarpot verwijderen wanneer je wilt. Probeer het gewoon uit

Vragen over doelsparen

Waarom zie ik geen spaarpotten?

Je ziet de spaarpotten alleen als je een spaarrekening met saldo hebt en de instelling ‘Spaarpotten tonen’ in Mijn SNS of de app aan hebt staan.

Verandert het bedrag op mijn spaarrekening?

Nee. Als je geld verdeelt over spaarpotten blijft je spaargeld op je spaarrekening. Je kunt het geld gewoon overboeken.

Overzicht geeft rust

Als je een paar spaarpotten hebt aangemaakt, heb je een goed overzicht waarvoor je spaart, hoe ver je al bent en of je op schema ligt. Je ziet ook wat je overhoudt voor andere dingen. Zo helpen we je met doelsparen om controle te krijgen over je geldzaken.

Alle spaarrekeningen

Alle spaarrekeningen

Spaarrekeningen die je kunt openen.
Spaarpotten proberen

Spaarpotten proberen

Ga nu naar Mijn SNS om spaarpotten uit te proberen. Of tik in de app op je spaarrekening.