spaarpotten: werk gericht aan je spaardoelen

Ben je van plan om iets te kopen waarvoor je eerst moet sparen? Dan zijn de spaarpotten in de app en Mijn SNS een handige hulp. Het geeft je inzicht in hoe ver je bent met sparen.

Gericht sparen met de spaarpotten

Met de virtuele spaarpotten in de app of in Mijn SNS krijg je grip op je spaardoelen. Je vult de naam in waarvoor je spaart, bijvoorbeeld ‘Herfstvakantie’. Je kiest een einddatum en de spaarpot berekent:

  • hoe lang je nog moet sparen
  • hoeveel je moet sparen per week of in een maand
  • hoeveel je in totaal nog moet sparen

Periodieke overboeking instellen

Vind je het handig om elke week of maand een vast bedrag te sparen? Dan kun je een periodieke overboeking naar je spaarpot instellen. Dit doe je nadat je een spaarpot hebt gemaakt. Zo weet je zeker dat je op tijd je spaardoel haalt. Handig: je krijgt een seintje als je je spaardoel hebt gehaald.

Voorbeeldberekening doelsparen ‘Herfstvakantie’

Als je over een jaar € 2.000 in je spaarpot wilt hebben, dan moet je elke week € 38,46 sparen.

Aan de slag!

Je hebt een spaarrekening met saldo nodig waarop je vrij kunt storten. Ook moet je kunnen inloggen in Mijn SNS of de SNS app. Kun je internetbankieren? Dan kun je een spaarpot aanmaken. Ga naar je spaarrekening en kijk op het middelste tabblad 'Spaarpotten'.

Spaarpotten aanmaken en verwijderen

Je kunt per spaarrekening 40 spaarpotten aanmaken. Je geeft iedere spaarpot een unieke naam en een afbeelding. Je kunt altijd geld in een spaarpot stoppen of eruit halen.

Steeds als je er geld in doet, zie je dat je spaardoel dichterbij komt. Je kunt een spaarpot verwijderen wanneer je wilt. Probeer het gewoon uit

Vragen over de nieuwe spaarpotten in Mijn SNS

De spaarpotten in Mijn SNS zijn vernieuwd en werken nu nét even anders.

Waar staan de nieuwe spaarpotten?

Je nieuwe spaarpotten vind je in Mijn SNS. Log in, ga naar je spaarrekening en dan naar ‘Spaarpotten’.

Kan ik een spaarpot met iemand delen?

Ja, als je een rekening met iemand deelt, kun je nu samen sparen. Maak jij een spaarpot aan? Dan ziet je mederekeninghouder deze spaarpot ook, en andersom. Ook beheer je de spaarpot samen. Dat betekent dat je allebei geld kunt overboeken naar de spaarpot, geld kunt opnemen of de spaarpot kunt verwijderen.

Kan ik mijn spaarpotten in de app blijven gebruiken?

Ja, je kunt je huidige spaarpotten blijven gebruiken in de app. Wil je deze spaarpotten ook in Mijn SNS zien? Kies er dan voor om nog niet de nieuwe spaarpotten te gebruiken.

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk alle veelgestelde vragen over de nieuwe spaarpotten

Overzicht geeft rust

Als je een paar spaarpotten hebt aangemaakt, heb je een goed overzicht waarvoor je spaart, hoe ver je al bent en of je op schema ligt. Je ziet ook wat je overhoudt voor andere dingen. Zo helpen we je met doelsparen om controle te krijgen over je geldzaken.

Alle spaarrekeningen

Alle spaarrekeningen

Spaarrekeningen die je kunt openen.
Spaarpotten proberen

Spaarpotten proberen

Ga nu naar Mijn SNS om spaarpotten uit te proberen. Of tik in de app op je spaarrekening.