Spaarrekening opheffen

Wil je je spaarrekening opheffen? Je regelt ’t eenvoudig zelf in Mijn SNS. Belangrijk: bekijk voor je ‘m opheft de checklist en zie of je overal aan hebt gedacht.

Checklist voordat je opheft

  • Hef je een betaal- én een spaarrekening op? Begin dan met de spaarrekening. Het geld dat daarop staat, kun je alleen op je betaalrekening zetten.
  • Om je spaarrekening op te kunnen heffen, mag het saldo niet hoger zijn dan € 10 (met uitzondering van SNS Basissparen en SNS Klimrente). Maak dus eerst het saldo over op je betaalrekening.
  • Download vóór het opheffen je bij- en afschrijvingen in Mijn SNS. Je hebt ze misschien nog nodig.
  • Let op: Je kunt je rekening nog niet opheffen als er nog periodieke overboekingen zijn ingepland. Verwijder eerst de ingeplande overboekingen van je rekening in Mijn SNS en ga daarna verder.
  • Let op: SNS Maxisparen kun je opheffen zonder eerst de incasso te verwijderen.

Je spaarrekening nu opheffen

Je spaarrekening opheffen gaat het snelst in Mijn SNS. Log in op Mijn SNS om zelf je spaarrekening op te heffen.

Inloggen en opheffen

Opheffen zonder Mijn SNS

Heb je geen Mijn SNS? Dan kun je je spaarrekening opheffen met het formulier Rekening opheffen. Omdat je niet bent ingelogd, moeten we nog wel controleren of jij echt jij bent. Na het invullen krijg je daarom een bevestigingsmail. Print het bijgevoegde formulier uit, onderteken het en stuur het samen met een kopie van je identiteitsbewijs naar ons terug. Maak hierop je burgerservicenummer en pasfoto onzichtbaar. Dit kan via de uploadlink in de mail of met de post:


SNS
Postbus 10021
3505 AA Utrecht 

Naar de winkel

Heb je geen printer of heb je een andere vraag? Loop even binnen bij een van onze winkels. We helpen je graag.

Goed om te weten: Je spaarrekening opheffen met het formulier duurt langer dan wanneer je het in Mijn SNS regelt.

Veelgestelde vragen over je rekening opheffen

  • Wil je SNS Keuzesparen opheffen? Dat gaat het snelst in Mijn SNS. Log in op Mijn SNS om zelf je spaarrekening op te heffen. Zorg er eerst voor dat er geen andere rekening meer gekoppeld is.
  • Nee, dat hoeft niet. Als de rekening opgeheven wordt en niet meer bestaat, worden lopende incasso's naar jou teruggeboekt.
  • Je kunt de rekening van een kind dat jonger is dan 18 opheffen door zelf in te loggen op Mijn SNS. Minderjarigen mogen hun eigen rekening niet opheffen.
  • Neem dan contact op met de Nabestaandendesk. Zij helpen je verder.
  • Ben je bewindvoerder of curator? Gebruik dan de het formulier 'Rekening opheffen door bewindvoerders en curatoren'.

Iets anders opheffen?

Iets anders opheffen?

Wil je geen spaarrekening opheffen maar iets anders?