Betaalrekening opheffen

Wil je je betaalrekening opheffen? Je regelt ’t hier. Belangrijk: bekijk voor je ‘m opheft de checklist en zie of je overal aan hebt gedacht. 

Checklist voordat je opheft

 • Hef je ook een spaarrekening op? Doe dat dan eerst. Het geld dat daarop staat, kun je namelijk alleen op je betaalrekening zetten.
 • Om je rekening op te heffen, mag er niet meer dan € 10 op staan. Maak het saldo dus eerst over op een betaalrekening naar keuze.
 • Zorg er wel voor dat er genoeg geld op je rekening staat om aan het eind van de maand de kosten van je betaalrekening te betalen. Wat overblijft, maken we over op de bankrekening die jij aan ons doorgeeft.
 • Download vóór het opheffen je bij- en afschrijvingen in Mijn SNS
  Je hebt ze misschien nog nodig.
 • Let op: 

  • Je kunt je rekening nog niet opheffen als er nog periodieke overboekingen of incasso's zijn ingepland. Verwijder eerst de ingeplande overboekingen en ingeplande incasso's van je rekening in Mijn SNS en ga daarna verder.
  • Heb je aan je betaalrekening een SNS Creditcard van ICS gekoppeld? Zeg dan je SNS creditcard bij ICS op door in te loggen op Mijn ICS. Heb je nog een andere betaalrekening bij SNS? Dan kun je deze door ICS aan je SNS Creditcard laten koppelen. Meer informatie daarover vind je op icscards.nl/klantenservice.

Je betaalrekening nu opheffen

Log in op Mijn SNS om zelf je betaalrekening op te heffen.
Inloggen en opheffen

Je betaalrekening omzetten

Heb je een betaalrekening bij ons en wil je deze betaalrekening omzetten? In Mijn SNS kun je je betaalrekening zelf omzetten naar SNS Basis of naar SNS Compleet. Rekening omzetten

Ben je bewindvoerder of curator?

Hef dan de rekening op via dit formulier

Let op: Heb je een SNS Levensloop? Log dan niet in, maar gebruik het formulier Rekening opheffen .

Opheffen zonder Mijn SNS

Heb je geen Mijn SNS? Hef dan je betaalrekening op met het online formulier Rekening opheffen. Vul je gegevens in, geef een tegenrekening op en upload je identiteitsbewijs. Heb je de aanvraag voor het opheffen van je betaalrekening afgerond? Dan ontvang je direct een bevestiging in je mail.

Lukt het niet, of heb je een andere vraag? Loop even binnen bij een van onze winkels. We helpen je graag.

Rekening van een ander opheffen

Hoe hef ik een rekening van een kind op?

Je kunt de rekening van een kind dat jonger is dan18 opheffen door zelf in te loggen op Mijn SNS. Minderjarigen mogen hun eigen rekening niet opheffen.

Wat moet ik doen om de rekening van een overledene op te heffen?

Neem dan contact op met de Nabestaandendesk

Ik ben bewindvoerder, hoe kan ik een rekening opheffen?

Ben je bewindvoerder of curator en kan je inloggen? Dan kun je met dit formulier de rekening opheffen. Kan je niet inloggen? Gebruik dan de PDF 'Rekening opheffen door bewindvoerders en curatoren'.

Iets anders opheffen?

Iets anders opheffen?

Wil je geen betaalrekening opheffen, maar iets anders?