Betaalrekening opheffen

Wil je je betaalrekening opheffen? Je regelt ’t hier. Belangrijk: bekijk voor je ‘m opheft de checklist en zie of je overal aan hebt gedacht. 

Checklist voordat je opheft

  • Hef je ook een spaarrekening op? Doe dat dan eerst. Het geld dat daarop staat, kun je namelijk alleen op je betaalrekening zetten.
  • Om je rekening op te heffen, mag er niet meer dan € 10 op staan. Maak het saldo dus eerst over op een betaalrekening naar keuze.
  • Zorg er wel voor dat er genoeg geld op je rekening staat om aan het eind van de maand de kosten van je betaalrekening te betalen. Wat overblijft, maken we over op de bankrekening die jij aan ons doorgeeft.
  • Download vóór het opheffen je bij- en afschrijvingen in Mijn SNS
    Je hebt ze misschien nog nodig.
  • Check of we je goede adres hebben. Je krijgt je jaaroverzicht per post en dat overzicht heb je nodig voor je belastingaangifte.
  • Heb je een SNS Creditcard bij je betaalrekening? Dan heffen we die ook meteen op. Als je dat niet wilt, moet je hem eerst koppelen aan een andere SNS Betaalrekening.

Je betaalrekening nu opheffen

Log in op Mijn SNS om zelf je betaalrekening op te heffen. Als je alles hebt ingevuld, onderteken je en klaar is Kees.
Inloggen en opheffen

Let op: Heb je een SNS Levensloop? Log dan niet in, maar gebruik het formulier Rekening opheffen .

Opheffen zonder Mijn SNS

Heb je geen Mijn SNS? Dan kun je je betaalrekening opheffen met het formulier Rekening opheffen. Omdat je niet bent ingelogd, moeten we nog wel controleren of jij echt jij bent. Na het invullen krijg je daarom een bevestigingsmail. Print het bijgevoegde formulier uit, onderteken het en stuur het samen met een kopie van je identiteitsbewijs naar ons terug. Dit kan via de uploadlink in de mail of met de post:

SNS
Postbus 10021
3505 AA Utrecht  

Heb je geen printer of heb je een andere vraag? Loop even binnen bij een van onze winkels. We helpen je graag.

Rekening van een ander opheffen

Hoe hef ik een rekening van een kind op?

Je kunt de rekening van een kind dat jonger is dan18 opheffen door zelf in te loggen op Mijn SNS. Minderjarigen mogen hun eigen rekening niet opheffen.

Wat moet ik doen om de rekening van een overledene op te heffen?

Neem dan contact op met de Nabestaandendesk

Ik ben bewindvoerder, hoe kan ik een rekening opheffen?

Ben je zelf benoemd tot bewindvoerder of curator? Dan kun je inloggen. Is je bedrijf benoemd tot bewindvoerder of curator? Gebruik dan het formulier 'Rekening opheffen door bewindvoerders en curatoren'.

Iets anders opheffen?

Iets anders opheffen?

Wil je geen betaalrekening opheffen, maar iets anders?