Betaalrekening opheffen

Iets anders opheffen

Je kunt een betaalrekening opheffen als er nog geld op staat. Wat er overblijft, zetten we op de bankrekening die je kiest.

Checklist voordat je opheft

  • Zorg dat er nog wat op je rekening staat. We moeten aan het eind van de maand bijvoorbeeld de kosten van je betaalrekening en eventuele betalingen met je SNS Creditcard nog kunnen afschrijven.
  • Het is slim als je vóór het opheffen nog je bij- en afschrijvingen downloadt. Je rekening verdwijnt namelijk uit Mijn SNS en de app. Je hebt ze misschien nog eens nodig. Log nu in en download je bij- en afschrijvingen.
  • Zorg dat we je goede adres hebben. Aan het begin van ieder jaar versturen we het jaaroverzicht naar het adres dat we hebben. Dat heb je nodig voor je belastingaangifte. Wijzig eerst je adres, als dat nodig is.
  • Heb je een SNS Creditcard bij een betaalrekening? Dan hef je die ook meteen op. Je kunt je creditcard niet houden zonder betaalrekening bij SNS. Wil je dat wel? Koppel hem dan eerst aan een andere SNS Betaalrekening.
  • Hef je een betaal- en spaarrekening op? Begin dan met je spaarrekening. Want het geld dat er nog op staat kun je alleen op je betaalrekening zetten.

Opheffen doe je zo


Je kunt meestal je rekening meteen opheffen door hieronder in te loggen.

Log niet in als je

  • geen digipas hebt
  • een vreemdevalutarekening of SNS Levensloop hebt

Vul dan het formulier Rekening opheffen

in, print het en stuur het op met een kopie van je identiteitsbewijs. Heb je de rekening samen met iemand, laat dan ook je mederekeninghouder ondertekenen. En stuur een kopie van zijn of haar ID-bewijs mee. Je kunt de documenten ook fotograferen of scannen en naar ons mailen.

Heb je geen printer? Kom dan met je identiteitsbewijs langs in een SNS Winkel om je rekening op te heffen. Vind een winkel bij jou in de buurt.

Inloggen en opheffen

Niet inloggen en opheffen

Rekening van een ander opheffen

Hoe hef ik een rekening van een kind op?

Je kunt de rekening van een kind dat jonger is dan18 opheffen door zelf in te loggen op Mijn SNS. Minderjarigen mogen hun eigen rekening niet opheffen.

Wat moet ik doen om de rekening van een overledene op te heffen?

Neem dan contact op met de Nabestaandendesk

Ik ben bewindvoerder, hoe kan ik een rekening opheffen?

Ben je zelf benoemd tot bewindvoerder of curator? Dan kun je hierboven inloggen. Is je bedrijf benoemd tot bewindvoerder of curator? Gebruik dan het formulier 'Rekening opheffen door bewindvoerders en curatoren'.

Terug naar boven