SNS Uitgesteld Lijfrentenieren

SNS Uitgesteld Lijfrentenieren is een geblokkeerde spaarrekening. Je hebt er 1 keer geld op gestort: je opgebouwde lijfrentekapitaal. Dit geld wordt weer uitgekeerd vanaf een vooraf zelfgekozen moment.

Goed om te weten:

Deze rekening kun je niet meer openen. Deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren.

Voor een overzicht van onze bankspaarproducten kun hier terecht: Banksparen bij SNS.

Rente blijft gelijk

De vooraf afgesproken rente op SNS Uitgesteld Lijfrentenieren blijft de hele looptijd gelijk. Het rentepercentage staat in je overeenkomst en in Mijn SNS.

Van sparen naar uitkeren

Welk bruto bedrag je maandelijks krijgt uitgekeerd, hangt af van:

  • Je inleg
  • De periode tussen het moment dat je geld hebt gestort en het moment van de eerste uitkering
  • De periode waarin je uitkeringen krijgt (looptijd)
  • De rente

We houden elke maand de wettelijke loonheffingen in op de uitkeringen en dragen deze af aan de Belastingdienst. Je krijgt dus netto bedragen op je betaalrekening.

Let op: Bij de loonheffingen is nog geen rekening gehouden met je persoonlijke situatie, zoals andere inkomsten. Het zou dus kunnen dat er te weinig loonheffingen zijn ingehouden. Als dat zo is, moet je na het invullen van je belastingaangifte nog inkomstenbelasting bijbetalen. Je krijgt van ons een jaaropgave met de gegevens voor het invullen van je belastingaangifte.

Een geblokkeerde spaarrekening

In de wet is als fiscale voorwaarde vastgesteld dat je het gespaarde lijfrentekapitaal niet tussentijds opneemt. Tussentijds opnemen is een verboden handeling. Doe je dit toch, dan moet je naast loonheffing over het opgenomen bedrag ook 20% revisierente aan de Belastingdienst betalen.

Ook betaal je opnamekosten aan ons: 1,25% per niet-volgemaakt spaarjaar met een maximum van 9,5% van het opgenomen bedrag. Wil je tussentijds overstappen naar een lijfrenteproduct bij een andere aanbieder? Dan betaal je geen revisierente, maar wel opnamekosten en  €150 administratiekosten aan ons.

Overlijden

Als je overlijdt tijdens de spaarperiode krijgen je partner en/of (wettelijk) erfgenamen het saldo van je SNS Uitgesteld Lijfrentenieren. Zij moeten het tegoed omzetten in periodieke lijfrente-uitkeringen. Als je overlijdt tijdens de uitkeringsperiode keren we de resterende termijnen uit aan je partner en/of (wettelijk) erfgenamen.

Voorwaarden en andere informatie

Aanvulling op je pensioen of AOW

Aanvulling op je pensioen of AOW

Wil je sparen voor een aanvulling op je pensioen en/of AOW? Kijk dan eens naar SNS Lijfrente.