Zo werkt SNS Gouden Handdruk Inkomen

Bij SNS Gouden Handdruk Inkomen leg je eenmalig een bedrag in. Je kiest zelf hoe lang je je ontslagvergoeding wilt laten uitkeren. Lees hoe het werkt.

Inleg

De minimuminleg op je SNS Gouden Handdruk Inkomen is € 5.000. Je kunt naderhand zelf geen extra geld bijstorten.

Looptijd uitkeringen

Bij SNS Gouden Handdruk Inkomen kies je zelf hoe lang je uitkeringen wilt krijgen. Je hebt wel met een maximale en een minimale looptijd te maken. De maximale looptijd is bij SNS altijd 35 jaar. De minimale looptijd is afhankelijk van je leeftijd op de dag van de eerste uitkering. De uitkeringen moeten uiterlijk starten in het jaar waarin je de AOW- leeftijd bereikt. De minimale looptijden staan in de tabel hieronder.

Leeftijd Minimale looptijd in jaren
<25* 18
25-29* 15
30-34 12
35-39 9
40-44 6
45-49 4
50-54 3
55-59 2
Vanaf 60 1
* Erf je geld uit een gouden handdrukproduct en wil je dit laten uitkeren in termijnen? En ben je op het moment van de eerste uitkering jonger dan 30 jaar? Dan mogen de uitkeringen hooguit lopen tot en met het jaar waarin je 30 wordt.

Uitkeren van je geld

Hoe zit het met de uitkering?

Elke maand krijg je een bedrag uitgekeerd als aanvulling op je inkomen, pensioen en/of AOW. De hoogte van de bruto-uitkering hangt af van je inleg, de looptijd en de rente die bij de looptijd hoort.

Deze hoogte per maand kan tijdens de looptijd niet worden aangepast. SNS houdt op de bruto-uitkering de wettelijke loonheffingen in en draagt ze af aan de Belastingdienst. Je krijgt dus elke maand een nettobedrag op je betaalrekening.

Let op: Bij de loonheffingen is nog geen rekening gehouden met je persoonlijke situatie, zoals andere inkomsten. Het zou dus kunnen dat er te weinig loonheffingen zijn ingehouden. Als dat zo is, moet je na het invullen van je belastingaangifte nog inkomstenbelasting bijbetalen. Je krijgt van ons een jaaropgave met de gegevens voor het invullen van je belastingaangifte.

Wanneer krijg je je 1e uitkering?

Als je volledige inleg voor de 22e van de maand binnen is, begint je uitkering een maand later. Als je volledige inleg na de 22e binnenkomt, dan start je uitkering 2 maanden later. Je vindt de dagen waarop we de uitkering overboeken in dit overzicht.

Saldo in 1 keer opnemen

Je kunt niet zomaar tussentijds een bedrag opnemen van je SNS Gouden Handdruk Inkomen. Maar sinds 2014 kun je je geld wel in 1 keer laten uitkeren zonder dat je 20% revisierente hoeft te betalen. Houd wel rekening met opnamekosten die je aan ons betaalt. Deze kosten hangen af van de spaarjaren die je niet volmaakt (zie tabel). Ook betaal je over het opgenomen bedrag loonheffingen. Het bedrag dat daarna overblijft, valt in box 3. Kom je met je vermogen in box 3 boven het heffingsvrije vermogen uit? Dan betaal je hierover vermogensrendementsheffing.

Looptijd Opnamekosten SNS (retourrente)
1 t/m 10 jaar 1,25% van het bedrag dat je opneemt per niet-volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 4,5%
11 t/m 35 jaar 1,25% van het bedrag dat je opneemt per niet-volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 9,5%

Is opname een goede keuze?

Of opname in 1 keer voor jou een goede keuze is, hangt af van je situatie. Als je denkt aan opname, is het verstandig contact op te nemen met een adviseur of vraag een afkoopofferte aan bij de SNS klantenservice of in één van onze winkels.

Afspraak maken met een adviseur

Wat gebeurt er bij overlijden?

Als je overlijdt, gaan de resterende uitkeringen van je SNS Gouden Handdruk Inkomen naar je partner en/of (wettelijk) erfgenamen. Volgens de belastingwetgeving moeten de resterende uitkeringen naar je (ex)partner of kinderen tot 30 jaar gaan. Je partner en/of (wettelijk) erfgenamen krijgen de uitkeringen per maand.

De looptijd kan niet worden aangepast. Wel kunnen ze ervoor kiezen om het geld in 1 keer te laten uitkeren. Over de uitkeringen aan je erfgenamen dragen we loonheffingen af aan de Belastingdienst. Gaat je geld bij overlijden (ook) naar andere erfgenamen dan je (ex-)partner of kinderen tot 30 jaar? Dan krijgen je nabestaanden het tegoed in 1 keer. Het kan zijn dat ze over de eenmalige uitkering erfbelasting moeten betalen.

SNS Gouden Handdruk Inkomen aanvragen

SNS Gouden Handdruk Inkomen aanvragen

Meer weten of SNS Gouden Handdruk Inkomen aanvragen?
Rente van SNS Gouden Handdruk Inkomen

Rente van SNS Gouden Handdruk Inkomen

Bekijk alle rentes van SNS Gouden Handdruk Inkomen