SNS zet maatschappelijke missie voorop met aanstelling hoofdpsycholoog

SNS hoofdpsycholoog Florien Cramwinckel
Waar andere banken een hoofdeconoom aanstellen, heeft SNS een ‘hoofdpsycholoog’ aangenomen. Waarom? Omdat het past bij onze maatschappelijke missie. Florien Cramwinckel, die in 2016 promoveerde in de sociale psychologie, is gestart als strategisch adviseur maatschappelijke impact bij het Expertisecentrum Gelijke Groeikansen van SNS. Florien gaat zich bij de bank inzetten voor gelijke groeikansen voor jongvolwassenen.

Onder het motto ‘eerst de mens, dan het geld’ laat SNS dagelijks zien hoe belangrijk menselijk bankieren is. Met de aanstelling van Florien Cramwinckel investeren we doelgericht in kennis op het gebied van psychologie en gedragswetenschappen, een vakgebied dat binnen onze bank steeds relevanter wordt. Vanuit haar expertise als gedragswetenschapper zal de Florien zich vooral richten op het vergroten van financiële kennis, rechtvaardige waardering en mentaal welzijn.

Gezond financieel gedrag

“SNS heeft een voortrekkersrol op het gebied van menselijk bankieren, daarom heb ik erg veel zin om me in te zetten voor de maatschappelijke missie van de SNS,” aldus Florien. “Ik streef ernaar gezond financieel gedrag voor iedereen bereikbaar te maken. Geldzaken zijn heel bepalend voor de groeikansen van mensen en iedereen zou er dan ook goed mee uit de voeten moeten kunnen. Over dit onderwerp is veel wetenschappelijke kennis en onderzoek beschikbaar. Als ‘hoofdpsycholoog’ – met een knipoog – wil ik dat graag bij SNS in de praktijk brengen.”

Gelijke groeikansen voor ieder mens

Bij SNS geloven we in een samenleving met gelijke groeikansen voor ieder mens. Mensen zijn gemaakt om te groeien, en wij zijn er om hen daarbij te helpen. We helpen onze klanten met het verwezenlijken van hun doelen en dromen. Samen kijken we naar wat ze nodig hebben – en wat hen in de weg staat. Daar zijn we dagelijks mee bezig. Want als iedereen op zijn of haar manier kan groeien, maken we samen een sterker Nederland. We zeggen dan ook: eerst de mens, dan het geld.

Meer informatie