Kansengelijkheid: zo dragen wij bij

Wie al vroeg in het leven op achterstand komt, haalt dat maar moeilijk in. Dat vergroot de kloof tussen verschillende groepen mensen en zet een rem op de economische groei. Daarom zetten we ons in voor kansengelijkheid, met bijzondere aandacht voor jongvolwassenen. Benieuwd hoe we dat doen? Dat lees je in het Jaaroverzicht Kansengelijkheid.

infographic bevorderen kansengelijkheid

Klik hier om afbeelding uit te vergroten

Zo zetten we ons in

We helpen mensen op eigen benen te staan door kennis van geldzaken met ze te delen: dat is waar SNS 200 jaar geleden voor is opgericht en dat doen we nog steeds. Daardoor kunnen Nederlanders slimme financiële keuzes maken en zo vooruitkomen in het leven. Dat doen we zo:

Hoe we werken: toegankelijk en menselijk.

Wij vinden dat banken in het straatbeeld horen. Want bij ons staat menselijke aandacht voorop. Onze adviseurs verdiepen zich in jouw leven en wat jij belangrijk vindt. Dat biedt vertrouwen en zekerheid. Daarom kun je in onze winkels terecht bij goed getrainde mensen, maar natuurlijk ook telefonisch én digitaal zelf je zaken regelen.

Wat we bieden: menselijke financiële oplossingen

Vanaf je 18e ben je financieel zelfstandig en krijg je te maken met financiële keuzes. Maar wat past bij jou? Dat staat bij ons centraal. Of het nu gaat om financiële coaching vanaf je 18e, hulp bij belastingaangifte, je woonkansen als starter of iets anders waarvoor je ons benadert.

Waar we ons voor inzetten: gelijke groeikansen voor jongvolwassenen

‘We zijn misschien 20% van de bevolking, maar we zijn 100% van de toekomst’, hoorden we een jongere eens zeggen. Een krachtige quote vol waarheid. Er komt een generatie aan die geen makkelijke wereld aantreft. Wij geven dat graag de ruimte en leren ook volop van deze nieuwe generatie. Dat doen we bijvoorbeeld met onze Raad van Toekomst.

Ellen Jongerius, Expertisecentrum Kansengelijkheid: 'Banken moeten hun maatschappelijke rol nemen om kansengelijkheid te bevorderen. Bij SNS doen we dit door het aanbieden van toegankelijke en menselijke financiële oplossingen, maar ook door te luisteren naar de nieuwe generatie en samen te werken met maatschappelijke organisaties. Ik ben trots op onze stappen in 2023, maar er is nog veel te winnen.’

Extraatje

In 2023 publiceerden we o.a. het Position Paper Kansengelijkheid om publiek bekend te maken hoe we kijken naar kansengelijkheid en welke verantwoordelijkheid wij pakken om dat te bevorderen. Directeur Angela Eijlander: ‘Hierin spreken we de ambitie uit dat we onze verantwoordelijkheid willen en moeten pakken op het thema kansengelijkheid. Want wat je doelen ook zijn, iedereen verdient een gelijke kans om zijn dromen en ambities te realiseren.’

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Ellen Jongerius via ellen.jongerius@sns.nl.

   Onze maatschappelijke impact

   Onze maatschappelijke impact

   Bij ons draait het om jou en jouw groeikansen. SNS staat voor kansengelijkheid. Lees hier meer over onze maatschappelijke visie
   Future Money Talks

   Future Money Talks

   Future Money Talks is hét platform voor jongvolwassenen. We helpen jou vooruit met inzichten, inspiratie en tips over financiële zaken.