SNS en Worldskills slaan handen ineen

Vakmensen moeten de waardering en groeikansen krijgen die ze verdienen. Metselaar, kok, verpleegkundige, elektrotechnicus – zomaar een paar beroepen waar we als samenleving niet buiten kunnen en die vragen om specifiek vakmanschap. Daarom gaan WorldSkills Netherlands en SNS dit jaar samenwerken om vakmensen de groeikansen en waardering te geven die ze verdienen.

Samenwerken voor rechtvaardige waardering

houtbewerking

WorldSkills Netherlands heeft als doel om vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster te maken van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Jongeren worden uitgedaagd om na te denken over hun toekomst en het beste uit zichzelf te halen. In Nederland neemt een groot deel van de vmbo- en mbo-scholen actief deel aan WorldSkills Netherlands. Ook SNS zet zich in voor rechtvaardige waardering van vakmensen en -ondernemers. De bank wil bijdragen aan gelijke groeikansen voor ieder mens.

Waardering van vakmensen en -ondernemers

Door de krachten te bundelen kunnen WorldSkills en SNS zich aan elkaar verbinden, onder andere door samen nieuwe kennis te ontwikkelen via workshops, mediaformats of onderzoek. Zo leren deze netwerken de behoeften en talenten van vakmensen en ondernemers (in spe) beter kennen. En wordt er aandacht gegeven aan de toegang die zij wel of niet hebben tot financiële kennis. Dit alles met als doel om een grotere waardering te geven aan vakmensen.

Dennis Wiersma

Angela Eijlander (directeur SNS) ‘We zijn blij met deze samenwerking met WorldSkills omdat we op deze manier met elkaar kunnen zorgen dat we groeibarrières wegnemen bij jonge mbo-studenten op het gebied van financiële kennis, rechtvaardige waardering en financiële prestatiedruk. Ik kijk er naar uit om ons netwerk en onze kennis met elkaar te verbinden. Ook in nauwe samenwerking met onze lokale winkels. Heel mooi om samen op te trekken zodat de vakmensen en ondernemers in Nederland de gelijke groeikansen en waardering krijgen die ze verdienen.’

Vakwedstrijden

Vakwedstrijden staan centraal in de aanpak van Worldskills Netherlands. Deze worden vooral georganiseerd op scholen en leiden via kwalificatierondes naar de grote jaarlijkse finale ‘Skills The Finals’. Mbo-studenten krijgen hier de kans te excelleren in hun vak.

Impressie Worldskills The Finals 2022

Erik van der Zwan (directeur WorldSkills Netherlands) ‘Als WorldSkills Netherlands stimuleren wij toekomstige professionals zich breed te ontwikkelen. Met de vakwedstrijdprogramma’s bereiken wij tienduizenden studenten in het (v)mbo. Deze talentvolle vakmensen maken straks het verschil bij het realiseren van de ambities van de overheid en het bedrijfsleven. Een belangrijk ingrediënt voor een gezonde carrière is goede financiële kennis en -vaardigheden. Door de samenwerking met SNS zijn wij gezamenlijk in staat om hier aandacht aan te geven in het programma en daarbuiten en zo de jonge vakmensen van de toekomst nog beter op weg te helpen.’

Bron foto's: WorldSkills Netherlands (Skills the finals, 2022)