SNS-directeur Angela Eijlander benoemd in Raad van Advies Nationale Jeugdraad (NJR)

SNS Angela Eijlander
SNS-directeur Angela Eijlander is benoemd als lid van de Raad van Advies van de Nationale Jeugdraad (NJR). De Raad adviseert NJR en alle aangesloten jongerenparticipatiepartijen op het gebied van visie, strategie en bedrijfsvoering. ‘Een eervolle en spannende rol op de voorgrond’, aldus Angela. De benoeming past in de maatschappelijke strategie van SNS die gericht is op gelijke groeikansen voor jongvolwassenen.
De missie van NJR en de maatschappelijke strategie van SNS zijn nauw met elkaar verbonden. NJR werkt aan een wereld waarin alle jongeren zich thuis voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen, zodat ze zichzelf kunnen omarmen en positieve impact hebben op elkaar en op hun wereld. SNS is een menselijke bank die zich inzet voor gelijke groeikansen met bijzondere aandacht voor jongvolwassenen. Wie toegang heeft tot de juiste kennis, zich gewaardeerd voelt en lekker in zijn vel zit, heeft betere groeikansen. SNS en NJR trekken dan ook regelmatig samen op. Kimberley Snijders, voorzitter van NJR: ‘We zijn heel blij dat Angela toetreedt in onze Raad van Advies. Angela en SNS zetten zich al een hele tijd in voor jongeren in Nederland en hun groei. Ik kijk uit om met haar te gaan samenwerken.’

Raad van Toekomst

Met de recente oprichting van een ‘Raad van Toekomst’ heeft SNS de belangen van de nieuwe generatie structureel verankerd in haar organisatie en bedrijfsvoering. SNS is daarmee de eerste financiële instelling die deze stap zet. Angela Eijlander is zelf de belichaming van deze ambitie. Als eigentijdse bankdirecteur luistert zij actief naar de nieuwe generatie, verdiept zich in hun belevingswereld en spreekt hun taal.

20 procent van de bevolking, 100 procent de toekomst

Angela Eijlander: “De volgende generatie is nu 20% van de bevolking, maar straks 100% de toekomst. We moeten beseffen dat we met elkaar de toekomst aan het vormgeven zijn. De volgende generatie staat straks klaar om het van ons over te nemen. We hebben hen nodig, want we staan samen voor grote uitdagingen. Dus is het fijn als die nieuwe generatie in vorm is en zich gehoord voelt. Met onze Raad van Toekomst pakken wij het voortouw om de nieuwe generatie een stem te geven in de financiële sector. Onze samenwerking met NJR heeft een belangrijke rol gespeeld in die beslissing.”

“In mijn loopbaan heb ik veel gehad aan mensen die me op cruciale momenten verder hielpen. Mijn pad is nooit een rechte lijn geweest. Ik weet hoe waardevol het is om in je ‘vormende jaren’ een rolmodel of mentor te hebben. Nu wil ik zelf zo iemand zijn voor jonge mensen. Ik vind het onwijs eervol en spannend om als lid van de Raad van Advies van NJR nu zo’n rol op de voorgrond te hebben en samen te werken met een groep jonge toekomstmakers. Heb er zin in – let’s go!’

Samenstelling Raad van Advies

Na de toetreding van Angela Eijlander bestaat de Raad van Advies uit de volgende personen:

  • Eveline Crone (hoogleraar Erasmus Universiteit)
  • Angela Eijlander (directeur SNS)
  • Hans Gennissen (directeur Facilicom)
  • Walter Groenen (directeur CJP)
  • Mariette Hamer (regeringscommissaris)
  • Kim Heinz (HR adviseur)
  • Prinses Laurentien van Oranje-Nassau
  • Kim Putters (SER-voorzitter)
  • Farid Tabarki (trendwatcher en oprichter Studio Zeitgeist)
  • Lisa Westerveld (kamerlid GL-Pvda)

Meer informatie?

Meer weten over de samenwerking tussen NJR en SNS? Neem contact op met Sebastiaan de Kroon, sebastiaan.dekroon@sns.nl.