Nederlanders liggen wakker door corona

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders maken zich zorgen over het effect van de coronacrisis op hun financiële situatie. Deze mensen zijn vooral bang om hun baan te verliezen (71%). Mensen onder de 35 maken zich het meest zorgen (82%). Bijna de helft van de Nederlanders ligt er wakker van. Dat blijkt uit onderzoek van SNS.

Piekeren

Op werkdagen (51%) piekeren we meer dan in het weekend (10%). Dit doen we meestal in bed en op de bank. In bed ligt bijna de helft van de Nederlanders wel eens wakker omdat ze aan het malen zijn. Op dit moment is het zelfs zo, dat 1 op de 10 Nederlanders soms liever niet naar bed gaat - uit angst om te gaan liggen piekeren.

Sparren met een adviseur

“De cijfers uit het onderzoek passen bij wat wij ook terughoren van klanten”, vertelt Marieke Commandeur, Hoofd Expertise Centrum Financiële Weerbaarheid. “Wij merken in het contact dat klanten meer vragen hebben en vaker zorgen delen dan voorheen. Het helpt dan om met een financieel adviseur te sparren.”

Lig je wakker? Gebruik Eén-tweetje

Je kunt natuurlijk bellen met je financieel adviseur, maar dat gaat moeilijk als je ’s nachts wakker ligt. Wat wel kan helpen: de vraag die je wakker houdt in de Eén-tweetje app zetten. Dat kun je doen wanneer je maar wilt, dus ook om 3 uur ’s nachts. En als je ‘s ochtends wakker wordt, is er meteen iemand die met jouw vraag aan de slag gaat.”

Eén-tweetje?

Eén-tweetje is een app van SNS die je kunt downloaden op je telefoon of tablet. Via de app kun je chatten met een persoonlijk adviseur over de vragen die je bezighouden. Je persoonlijk adviseur schakelt een specialist in als er advies nodig is over hypotheken en vermogensopbouw. Goed om te weten: voor deze app heb je een digipas nodig.

Meer over Eén-tweetje

Over het onderzoek

Het onderzoek is in opdracht van SNS uitgevoerd door Miles Research onder 2.503 mensen van 18 jaar en ouder. We hebben daarbij gelet op een goede spreiding wat betreft leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleiding. Het onderzoek is in augustus 2020 afgenomen.

Meer nieuws

Meer nieuws

Bekijk ons laatste nieuws, onze acties en campagnes.