Boek kosteloos over naar Turkije en doneer aan Giro555 bij SNS

De afgelopen week hebben de Volksbank en haar bankmerken (SNS, ASN Bank en RegioBank) gezien dat klanten geld overmaken aan dierbaren in de getroffen gebieden. Daarom is het overboeken van geld naar iemand in Turkije nu kosteloos. SNS compenseert de transactiekosten van particuliere overboekingen naar Turkije binnen vijf werkdagen.  Daarnaast doneren we het bedrag van de transactiekosten van elke particuliere overboeking naar Turkije aan Giro555. Dit doen we gedurende drie maanden. Zo steunen we iedereen in Nederland die familie of vrienden direct wil helpen en dragen we met de donatie bij aan de hulp voor slachtoffers in zowel Turkije als Syrië.

Hoe werkt het?

  • Log in op Mijn SNS en ga naar overboeken.
  • Selecteer het land en de valuta waarin je wilt overmaken.
  • Je ziet direct welk bedrag je aan transactiekosten betaalt.
  • Kies voor ‘Ik betaal de kosten’.
  • Jij betaalt de transactiekosten en het bedrag dat je wilt overboeken.
  • Wij storten de transactiekosten binnen 5 werkdagen aan je terug. Hier hoef jij niets voor te doen.
  • We maken hetzelfde bedrag ter hoogte van de transactiekosten over naar Giro555.

Kosten

Een buitenlandse overboeking brengt kosten met zich mee. We rekenen een transferprovisie van het bedrag dat je overmaakt. Dat is minimaal € 15 en maximaal € 165. De kosten verrekent SNS direct. Er wordt dus meer van uw rekening afgeschreven dan het bedrag dat u overmaakt. De transactiekosten storten we binnen 5 werkdagen terug en hetzelfde bedrag gaat naar Giro555. De ontvanger krijgt het volledige bedrag van de overboeking.

Veelgestelde vragen

1.     Hoe werkt het?

Als je geld overmaakt naar Turkije vanaf een particuliere SNS betaalrekening betaal je transactiekosten. Wij compenseren die transactiekosten. Kies voor ‘Ik betaal de kosten’ bij de overboeking. Eerst betaal je de kosten zelf. SNS stort de kosten binnen 5 werkdagen aan je terug. Daarnaast maakt SNS hetzelfde bedrag van de transactiekosten over naar Giro555. Zo doneer je meteen aan Giro555 met je overboeking, zonder dat je daar meer geld aan kwijt bent.

2.     Vanaf wanneer geldt dit?

Met terugwerkende kracht vanaf 6 februari 2023 voor alle particuliere overboekingen naar Turkije.

3.     Hoe hoog zijn de transactiekosten bij SNS?

Het gaat om minimaal € 15 tot een maximum van € 165 per transactie.

4.     Waarom geldt dit niet voor Syrië?

Helaas kan niemand vanuit Nederland geld overmaken aan Syrië vanwege sancties die gelden. Daarom kun je vanuit Nederland geen geld naar Syrië overmaken vanaf een Nederlandse bankrekening.

5.     Wat doneren jullie?

We geven de waarde van de transactiekosten voor een particuliere overboeking naar Turkije terug aan onze klant. En we doneren datzelfde bedrag van de transactiekosten aan Giro555.

6.     Aan wie doneren jullie?

Alle donaties gaan naar Giro555 zodat we de samenwerkende hulporganisatie die lokaal actief zijn in Turkije en Syrië kunnen helpen met financiële steun.

7.     Hoe lang loopt de compensatie?

Drie maanden of tot we met de drie bankmerken; SNS, ASN Bank en RegioBank, in totaal € 50.000 hebben gedoneerd.