Genesis Market en onze klantgegevens

05-04-2023

Misschien las je het al in de media of in het politiebericht: De FBI heeft de criminele handelswebsite Genesis Market offline gehaald. Hier werden grote hoeveelheden persoonlijke gegevens verhandeld. Tot nu toe lijkt het er niet op dat onze klanten hier op grote schaal door zijn geraakt.

Bij de Volksbank (het moederbedrijf van SNS, ASN Bank en RegioBank) zijn we altijd alert op malware, ongebruikelijke transacties en mutaties. We onderzoeken daarom ook nu wat de impact van Genesis Market voor onze klanten is, en tot nu toe lijken de gegevens van onze klanten niet op grote schaal verhandeld te zijn op de criminele site.

Je kunt via een speciale link van de politie zelf checken of je gegevens op Gensis Market zijn aangeboden. Dit kan via www.politie.nl/checkjehack. We adviseren je dringend om dit te doen. Als je e-mailadres is aangeboden op de Genesis Market, dan krijg je binnen enkele minuten een e-mail van de politie op het ingevoerde e-mailadres. Belangrijk: Controleer goed wat de afzender van deze e-mail is. Het e-mailadres moet eindigen op @politie.nl.

Bij de Volksbank en SNS nemen we continu maatregelen om onze klanten te beschermen. Meer informatie over veilig bankieren en malware vind je via de links hieronder:

https://www.snsbank.nl/particulier/over-sns/veilig-bankieren/wat-is-malware.html