Nieuw: Future Money Talks - Jongeren aan het woord

11 maart: Future Money Talks

Bekende en minder bekende jongeren zijn online met elkaar in gesprek gegaan over waar ze tegenaan lopen en vooral: wat er nodig is om die dingen te veranderen. Want hoe kom je als starter een beetje fatsoenlijk vooruit? En wat te doen als je een studieschuld hebt of een akelig uitgekleed flexcontract?


Dus organiseerden we 11 maart van 19 tot 20 uur Future Money Talks vanuit het The Student Hotel in Amsterdam. Je kon online aanschuiven, vragen stellen en reageren op polls. Anke de Jong, hoofdredacteur van de Glamour, en Tim Senders, presentator en programmamaker, leidden het gesprek over drie thema’s:

1. Werken & Ondernemen

Hoe vind je een baan die bij je opleiding past? Hoe word je eigen baas? Hoe kun je groeien als je zzp’er bent of wat zijn de gevolgen van het hebben van een flexcontract?

2. Wonen & Leven

Hoe vind je een betaalbaar huurhuis, binnen en buiten de steden? Wat kun je doen als je een huis wilt kopen maar een beperkte spaarrekening hebt of een studieschuld?

3. Geld voor nu en later

Hoe werk je die studieschuld het slimst weg? Wat zijn de beste manieren om te sparen voor later?

Aan het woord

Graag stellen we de gasten van deze avond aan je voor:

  • Ginny 'Ranu' Ramkisoen, ondernemer en duizendpoot.
  • Laurens Dassen, lijsttrekker van VOLT.
  • Defano Holwijn, rapper, acteur, en host en initiatiefnemer van de prijzenswaardige Instagramshow 'FC Avondklok'.
  • Justine Feitsma, voorzitter van CNV Jongeren.

Ook onze eigen Marieke Commandeur schoof aan, als Hoofd Expertise Centrum Maatschappelijke Impact SNS.

Niet gezien?

Geen probleem. Terugkijken kan makkelijk wanneer het jou uitkomt via https://live.dutchwebinar.com/futuremoneytalks

Niet alleen praten

Heel leuk natuurlijk zo’n gesprek. Maar daar alleen los je de problemen en vraagstukken van jongeren niet op. Dus hoe verder?


Voor ons is dit de start. In alle oprechtheid luisteren, inzichten meenemen. Wat kunnen wij als bank doen? Bijvoorbeeld in onze eigen dienstverlening. Maar ook: hoe kunnen we de boer op met deze informatie en het gesprek aangaan met de mensen die er écht over gaan. Geloof ons als we zeggen: hier blijft het niet bij. We blijven in ieder geval dit gesprek voeren met jongeren. 11 maart is het eerste, maar zeker niet de laatste Future Money Talks.

Samenwerking met Hearst

We organiseren Future Money Talks samen met onze mediapartner Hearst Netherlands. Bekend van onder andere Quote en Glamour. Beide titels hebben een groot online bereik onder jongeren en zijn lekker uitgesproken. Ook de influencers die te gast zijn hebben een flinke achterban. Zo gaan we veel jongeren bereiken.

Meer nieuws

Meer nieuws

Bekijk ons laatste nieuws, onze acties en campagnes.