Geldautomaten 's nachts tijdelijk buiten werking

De geldautomaten van Nederlandse banken en Geldmaat worden ’s nachts voorlopig uitgezet om zo plofkraken tegen te gaan. Tussen 23 en 7 uur staan automaten uit, waardoor het voor criminelen lastiger wordt om ze te kraken.

Wat gebeurt er precies?

Door de automaten uit te zetten, hebben plofkrakers minder kans van slagen. De automaten worden niet leeggehaald. Tussen 7 en 23 uur kun je dus gewoon geld opnemen. Ook kun je overal nog gewoon met je betaalpas aan de kassa afrekenen.

Veiligere locaties

Bij sommige automaten is het risico voor de omwonenden groter als er een plofkraak plaats zou vinden. Deze automaten worden zoveel mogelijk naar veiligere locaties verplaatst.

Onbruikbaar geld

We snappen dat het lastig kan zijn dat de automaten ’s nachts niet werken. Het is dan ook een tijdelijke oplossing en hopen op je begrip. Banken, Geldmaat, De Nederlandsche Bank (DNB) en de politie slaan ondertussen samen de handen ineen en bekijken hoe ze bankbiljetten bij een plofkraak onbruikbaar kunnen maken. Zo valt er voor criminelen helemaal niets meer te halen.      Terug naar boven