Kosten SNS Door­lo­pend Krediet

Bij SNS Doorlopend Krediet betaal je elke maand een vast bedrag. Ook betaal je variabele rente en kun je extra aflossen. Alle kosten op een rijtje.

Bereken je kosten

Weet je het bedrag dat je zou willen lenen? Vul het in en je ziet meteen een inschatting van je maandelijkse termijnbedrag en wat je in totaal betaalt.

Kosten berekenen

Maandelijks aflossen

Als je een bedrag van je SNS Doorlopend Krediet opneemt, begin je meteen met aflossen. Dat doe je elke maand. Welk bedrag je maandelijks moet terugbetalen, hangt af van de hoogte van je krediet.

Extra aflossen

Wil je extra aflossen? Dat is geen probleem. Je kunt altijd extra aflossen.

Je krediet verlagen

Heb je niet je hele kredietbedrag opgenomen? Dan kun je tussendoor je kredietbedrag verlagen.

Variabele rente

Over je krediet betaal je een variabele rente. Dat betekent dat deze tussendoor kan stijgen en dalen. Toch betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing.

Als de rente stijgt, wordt het bedrag dat je betaalt aan aflossing lager. Dit betekent dat je er langer over doet om je lening af te lossen. Het omgekeerde geldt ook. Als de rente daalt, wordt het bedrag dat je aan aflossing betaalt hoger. Je lost je lening dan sneller af.

Goed om te weten:
Verandert de rente? Dan krijg je daar minstens 14 dagen van tevoren een brief over.

Rentetarieven als je nu gaat lenen

Van Tot Rente
€ 2.500 € 5.000 9,90%
€ 5.000 € 10.000 9,30%
€ 10.000 € 15.000 7,70%
Dit zijn de rentetarieven van SNS Doorlopend Krediet dat is afgesloten na 3 oktober 2011. Deze rentetarieven zijn het laatst gewijzigd op 15 september 2016. Ze kunnen inmiddels weer veranderd zijn. Heb je vóór 3 oktober 2011 SNS Doorlopend Krediet afgesloten? Dan kun je het actuele rentetarief in Mijn SNS Lenen of op een rekeningoverzicht terugvinden.

Looptijd

Als je SNS Doorlopend Krediet afsluit, spreken we een vaste looptijd af. Neem je meer op, dan kan de looptijd langer worden. Dat kan nadelig voor je zijn want je leent langer.

Tip: Stel van tevoren de looptijd van je lening vast en zorg dat je dan ook alles hebt afgelost. Zo blijf je niet te lang aan je lening vastzitten.

Je krediet oversluiten?

Heb je ergens anders al een doorlopend krediet? Beantwoord 3 korte vragen en kijk of het interessant is om hem om te zetten naar een SNS Doorlopend Krediet. Vergelijk je doorlopend krediet

Rekenvoorbeeld

In de tabel staan 4 voorbeelden van hoeveel een SNS Doorlopend Krediet kan kosten. Aan deze voorbeelden kun je geen rechten ontlenen. Scroll naar rechts om de rest van de tabel te bekijken.

Totale kredietbedrag Maandtermijn (1) Jaarlijks Kostenpercentage (2) Variabele effectieve debetrentevoet op jaarbasis Duur kredietovereenkomst in maanden (3) Totale kosten (4)
€ 4.000 € 80 9,9% 9,9% 64 maanden € 5.120
€ 10.000 € 200 7,7% 7,7% 61 maanden € 12.200
€ 15.000 € 300 6,9% 6,9% 59 maanden € 17.700
 1. Je betaalt elke maand ten minste 2% van het kredietbedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Als je wilt, kun je het termijnbedrag verhogen tot 8%. Bij een hoger termijnbedrag heb je het krediet eerder terugbetaald. Daarnaast mag je altijd extra aflossen .
 2. Het jaarlijks kostenpercentage is een prijsaanduiding voor het krediet. Hierin zitten alle kosten verwerkt. Let op: Je moet een betaalrekening hebben bij een bank naar keuze. Ook dit kost geld. Deze kosten zijn niet opgenomen in het Jaarlijks Kostenpercentage.
 3. Bij het berekenen van de duur van de kredietovereenkomst wordt ervan uitgegaan dat:
  - de kredietlimiet meteen geheel wordt opgenomen;
  - je niet meer opneemt;
  - de kredietlimiet niet verandert.
  - de maandtermijnen vervroegd noch vertraagd worden voldaan.
  - de rente ongewijzigd blijft.
 4. Het uiteindelijke bedrag kan veranderen, omdat de rente tijdens de looptijd verandert.

SNS en Interbank

SNS Doorlopend Krediet is een product van Interbank. Dat betekent dat je geld leent bij Interbank, maar dat je de lening via ons afsluit. We geven je nooit advies of de lening bij je past. Met vragen over je lening kun je wel gewoon bij ons terecht. We helpen je graag.

Zo werkt SNS Doorlopend Krediet aanvragen

Vergelijken met andere kredieten?

Vraag je een SNS Doorlopend Krediet aan en is je aanvraag voorlopig goedgekeurd? Dan krijg je de Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet (ESIC). Hiermee kun je het krediet beoordelen en vergelijken met andere aanbieders voordat je je aanvraag ondertekent en terugstuurt.

Voorwaarden

Wil je een offerte voor SNS Doorlopend Krediet aanvragen? Lees eerst de voorwaarden. Zo weet je wat je van ons mag verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten.

Offerte SNS Doorlopend Krediet

Offerte SNS Doorlopend Krediet

Leen flexibel met SNS Doorlopend Krediet.
Terug naar boven