SNS Ideaalrente

Dit is een rentevorm waarbij het rentepercentage wordt gemiddeld over 5 jaar, tijdens de hele looptijd van je hypotheek (meestal 30 jaar). Zo heb je een actuele hypotheekrente en zekerheid.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

Zo zit SNS Ideaalrente in elkaar

SNS Ideaalrente sluit je 1 keer af. Het rentepercentage dat je betaalt, wordt ieder jaar opnieuw berekend en is steeds een gemiddelde van 5 delen. Elk jaar komt er een nieuw deel bij: de SNS Ideaalrente die op dat moment geldt.

Op basis van de 4 meest recente delen en het nieuwe deel wordt de SNS Ideaalrente ieder jaar bepaald. De 5 delen worden bij elkaar opgeteld en gedeeld door 5. Op deze manier telt dus elk  jaar 1/5e deel mee in de berekening van het gemiddelde. Het langstlopende deel vervalt steeds. De uitkomst is de SNS Ideaalrente voor het nieuwe jaar.

  Naar de actuele SNS Ideaalrente

  Plussen en minnen van SNS Ideaalrente

  • Als de rente daalt profiteer je daar een beetje van
  • Als de rente stijgt, merk je dat maar iets
  • De contractrente ga je aan voor 30 jaar

  Berekening vergoeding renteverlies SNS Ideaalrente

  Als je meer of anders aflost dan vrij van vergoeding mag, dan betaal je daarvoor kosten. Deze kosten bepalen we als volgt:

  • de rente die je betaalt minus de rente die op dat moment geldt voor SNS Ideaalrente. Dit renteverschil vermenigvuldigen we met 24 maanden

  Een andere rentevorm?

  Wil je liever een andere rentevorm? Een SNS Adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt.

  Goed om te weten: je krijgt met advies- en administratiekosten te maken. Er bestaat een kans dat je een vergoeding voor het renteverlies van de bank moet betalen als je je rente wilt veranderen.

  Ook belangrijk om te weten

  Voor dit product gelden:

  Meer hulp nodig?

  Meer hulp nodig?

  Of wil je iets veranderen aan je rente?