SNS Depothypotheek

De SNS Depothypotheek is een combinatie van 2 producten: De SNS Spaarhypotheek en het Premiedepot. Met je spaarhypotheek spaar je met een levensverzekering het geleende bedrag bij elkaar om je hypotheek op de einddatum af te lossen. En uit het premiedepot betaal je de premie voor je levensverzekering.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

Zo zit SNS Depothypotheek in elkaar

De SNS Depothypotheek is een combinatie van 2 producten:

  • De SNS Spaarhypotheek
  • Het Premiedepot

SNS Spaarhypotheek

Bij de spaarhypotheek betaal je rente over je hypotheek. Daarnaast betaal je levensverzekeringspremie om het overlijdensrisico af te dekken. Ook spaar je met deze levensverzekering om aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen.

De rente die je over de betaalde spaarpremies ontvangt, is gelijk aan de hypotheekrente die je betaalt. Als je voor de einddatum overlijdt, dan keert de verzekering uit en wordt daarmee je hypotheek afgelost.

Wil je meer weten over de belastingregels die van toepassing zijn bij deze hypotheek? Lees dan de informatiewijzer.

Meer over SNS Spaarhypotheek

Meer over SNS Spaarhypotheek waarmee je belegt

Depot met premies in hoog/laag verhouding

Als je deze vorm hebt, ben je verzekerd van een gegarandeerde aflossing van je hypotheek op de afgesproken einddatum. Ook ben je verzekerd bij overlijden. Om dit te bereiken, gebruiken we een fiscaal gunstige verhouding. Hierdoor kan de spaarpremie een aantal jaar hoog zijn en daarna lager. De spaarpremie wordt opnieuw berekend als de rente voor de hypotheek wijzigt. Bijvoorbeeld na een rentevaste periode.

De risicopremie blijft de hele looptijd hetzelfde. Hoeveel je stort in het premiedepot wordt berekend aan de hand van de premies die nodig zijn voor de afgesproken looptijd.

Bij overlijden

Als jij of je partner voor het einde van de looptijd overlijdt, wordt je SNS Depothypotheek afgelost door je overlijdensrisicoverzekering en je opgebouwde spaardeel.

Iets wijzigen?

Regel het zelf

Sommige wijzigingen kun je met een formulier laten doorvoeren.

Naar hypotheekformulieren

Zo zien je maandlasten eruit

Gebruik je de hypotheek voor je eigen huis en is dat huis je hoofdverblijf? Dan betaal je tijdens de looptijd rente. Deze rente is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Daarnaast spaar je een vast bedrag voor het aflossen van je hypotheek.

Staat er niet (meer) genoeg geld in het depot van je levensverzekering? Dan betaal je elke maand ook premie voor de levensverzekering. De spaarpremie wordt alleen aangepast als de rente van de hypotheek wijzigt. Bijvoorbeeld na een rentevaste periode.

De hypotheekrente en tariefgroepen

De hypotheekrente die je betaalt, hangt af van de tariefgroep waarin je hypotheek valt. Een tariefgroep vertelt wat de verhouding is tussen je hypotheek en de waarde van je huis. Hoe meer je huis waard is vergeleken met je hypotheek, hoe lager het risico voor ons als bank. En hoe lager je hypotheekrente.

Door je spaargeld naar een lagere rente

Je kunt het bedrag dat je hebt gespaard met je spaarhypotheek gebruiken om naar een lagere tariefgroep te gaan. Dit heet 'salderen'. Wat dan gebeurt, is dat het opgebouwde saldo zogenaamd wordt afgetrokken van je hypotheek. De hypotheeksom die overblijft gebruiken we dan voor het bepalen van de verhouding tussen je hypotheek en de waarde van je huis. Let op: je lost je hypotheek hiermee niet af.

Wanneer is een lagere hypotheekrente gunstig?

Heb je een volledige spaarhypotheek? Dan is een lagere rente dus meestal niet voordeliger. Maar is je hypotheek bijvoorbeeld voor de helft aflossingsvrij? Dan vaak wel. Vraag een SNS Adviseur wat in jouw situatie verstandig is.

Naar een andere tariefgroep?

Je gaat niet vanzelf naar een lagere tariefgroep. We adviseren je om contact op te nemen met een SNS Adviseur om te bekijken of een lagere tariefgroep voor jou gunstig is. Wil je je woningwaarde aanpassen om in aanmerking te komen voor een lagere tariefgroep? Dan kun je ook zonder advies je woningwaarde laten aanpassen.

Zelf regelen

Je woningwaarde aanpassen regel je heel eenvoudig in Mijn SNS. Goed om te weten: je hebt er een laatste WOZ-waarde of een recent taxatierapport voor nodig.

Log in op Mijn SNS, dan zie je in de linker menubalk onder Hypotheken ‘Hypotheek aanpassen’ staan. Als je daar op klikt, wijst de rest van zelf. Lees de toelichting die erbij zit goed door, voordat je het formulier ‘Woningwaarde aanpassen’ invult.

Inloggen op Mijn SNS

Nog geen Mijn SNS?

Vraag Mijn SNS online aan. Dan heb je meteen al je hypotheekgegevens overzichtelijk bij elkaar in je eigen beveiligde bankomgeving.  

Zie je op tegen het online regelen?  Print dan dit formulier om je woningwaarde aan te passen.  Je vindt bij het formulier ook een toelichting en het adres waar je het naartoe stuurt.

Rente aftrekbaar

De hypotheekrente is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

De hypotheekrente die je betaalt

Hoeveel rente je betaalt, hangt af van de rentevorm en periode die je met ons hebt afgesproken.

Naar de actuele rentes van een hypotheek

Hypotheek meenemen?

Wil je een nieuw huis kopen en je hypotheek meenemen? Dat kan onder voorwaarden. Een SNS Adviseur kan je verder helpen.

Een andere hypotheekvorm?

Wil je liever een andere hypotheekvorm? Een SNS Adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt.

Goed om te weten: je krijgt met advies- en administratiekosten te maken.

Ook belangrijk om te weten

Voor dit product gelden:

Meer hulp nodig?

Meer hulp nodig?

Of wil je iets veranderen aan je rente?
Terug naar boven