Nieuwe hypotheek? Dit moet je doen voor je belastingaangifte

Heb je een nieuw huis gekocht? Of juist je volgende huis? Dan wil je natuurlijk al je energie in de inrichting steken. Maar hier moet je ook aan denken.

Geef je nieuwe adres door

Heb je een nieuw huis gekocht en je hypotheek naar een andere aanbieder laten oversluiten? Vergeet dan niet je nieuwe adres door te geven aan je oude aanbieder. Anders gaat het jaaroverzicht van je oude hypotheek naar je vorige adres. Heb je een nieuwe hypotheek bij ons afgesloten? Geef je nieuwe adres dan ook aan ons door, want dat gaat niet automatisch. Je jaaroverzichten heb je nodig voor de belastingaangifte.

Wijzig je voorlopige teruggaaf

Krijg je elke maand een voorlopige teruggaaf van de Belastingdienst? Pas die dan aan als je een nieuwe hypotheek hebt. Misschien krijg je op basis van je nieuwe hypotheek een hogere voorlopige teruggaaf. En krijg je minder terug? Dan voorkom je dat je later moet terugbetalen aan de Belastingdienst.

Geef kosten op bij de belastingaangifte

Heb je een nieuwe hypotheek? Dan mag je een aantal kosten voor de aankoop van je huis onder voorwaarden aftrekken bij de belastingaangifte. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor:

  • het hypotheekadvies
  • de notaris
  • de taxatie
  • en het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie.

Weten welke eenmalige kosten je wel en niet mag aftrekken? Kijk op belastingdienst.nl.

Check declaraties uit je bouwdepot

Heb je een bouwdepot? Check dan of je declaratie voor je bouwdepot voldoet aan de eisen van de Belastingdienst voor renteaftrek. De Belastingdienst vindt niet iedere verbouwing een verbetering voor je huis.

Lees er meer over op de website van de Belastingdienst.nl

Hoe zat het ook alweer met de hypotheekrenteaftrek?

Hoe zat het ook alweer met de hypotheekrenteaftrek?

Lees nog een keer rustig na hoe het zit met het belastingvoordeel bij SNS.
Contact met klantenservice

Contact met klantenservice

Heb je een specifieke vraag aan een medewerker? Bel, mail of stuur dan een whatsappje.