Je nieuwe SNS Creditcard

Vanaf 7 mei 2018 geeft International Card Services (ICS) onze creditcards uit. ICS is de grootste uitgever van creditcards in Nederland. In oktober 2018 vervangen ze al onze bestaande creditcards. Heb je een SNS Creditcard? Lees dan hieronder wat er allemaal verandert.

Met je nieuwe kaart...

 • word je dus ook klant bij ICS
 • kun je overal betalen waar je het Visa-logo ziet
 • krijg je een nieuw creditcardnummer
 • kun je ook contactloos betalen
 • houd je gewoon je pincode

Jaarlijkse kosten

Voor het aanbieden van de nieuwe SNS Creditcard door ICS betaal je nu elk jaar € 15,75. Vanaf 1 november 2021 wordt dat € 18,50 per jaar. Heb je een SNS Jongerenrekening of SNS Studentenrekening? Dan betaal je nu € 11,25 per jaar voor je creditcard. Vanaf 1 november 2021 wordt dat € 14 per jaar.

De belangrijkste veranderingen op een rij

Alle wijzigingen nog eens nalezen? Check onze folder.

Je bestedingslimiet

Heb je een bestedingslimiet van € 5.000 of minder? Dan houd je die limiet. Heb je een hogere limiet? Dan verlaagt ICS het bedrag voor je nieuwe creditcard naar € 5.000. Dat doet ICS omdat ze graag willen checken of zo’n hoge limiet past bij je financiële situatie. Als je graag een hogere limiet wilt, dan vraag je dat bij ICS aan. Nadat je je nieuwe kaart van ze hebt gekregen.

Vergeet 't niet: activeer je nieuwe kaart voor 20 november

In oktober krijg je je nieuwe SNS Creditcard van ICS. Gebruik je die meteen? Dan is de kaart geactiveerd en de oude geblokkeerd. Liever nog even je oude creditcard gebruiken? Dat kan. Je hebt tot 20 november 2018 de tijd om je nieuwe SNS Creditcard te activeren. Dat kun je trouwens ook doen in Mijn ICS.

Geen Mijn SNS maar Mijn ICS

Je creditcardbetalingen, limiet en bestedingsruimte van je nieuwe SNS Creditcard zijn niet te zien in Mijn SNS of in de SNS Mobiel Bankieren app. Daarvoor gebruik je Mijn ICS of de ICS App. Voordeel: de gegevens in Mijn ICS en de ICS App zijn altijd actueel. De gegevens van je oude kaart kun je nog 2 jaar zien in Mijn SNS en SNS Mobiel Bankieren.

In oktober krijg je informatie van ICS over Mijn ICS en de ICS App.

Wat gebeurt er met je saldo?


Heb je gespreid betalen? Dan moeten we je openstaande saldo doorgeven aan ICS zodat het op je nieuwe kaart terechtkomt. Dat doen we zo:

 • Als je je nieuwe creditcard activeert, trekken we meteen het openstaande saldo dat je hebt op je oude kaart af van je bestedingsruimte op je nieuwe kaart.
 • Misschien moeten we daarna nog betalingen of aflossingen van je verwerken. Daarom kan je openstaande saldo bij ons nog wel wijzigen.
 • Op 25 november weten we je definitieve openstaande saldo. Dat bedrag geven we door aan ICS. Zij zetten dat saldo op je nieuwe kaart.
Heb je juist een positief saldo op je creditcard als je je nieuwe kaart activeert? Dan maken we dat bedrag meteen op de activatiedag over naar je betaalrekening. Lukt het niet om je kaart voor 20 november te activeren? Dan maken we je positieve saldo op 25 november over.

Ook goed om te weten

 • Je krijgt van ICS een welkomstbrief. Daarbij zit een machtigingsformulier. Vul dat in en stuur ’t op als je ook bij ICS wilt betalen met automatische incasso.
 • We geven je gegevens door aan ICS. Lees wat ze daarmee kunnen doen op icscards.nl/privacystatement.
 • Je krijgt van ICS een papieren overzicht van je creditcardbetalingen. Liever een overzicht online? Activeer dan Mijn ICS .

Nieuwe voorwaarden

Voor je nieuwe SNS Creditcard gelden de voorwaarden van ICS. Er zijn ook voorwaarden voor de verzekeringen die horen bij je kaart. Lees ze allemaal goed door.

Meer over de SNS Creditcard

Meer over de SNS Creditcard

Check de voordelen van onze creditcard.
Zo betaal je met je creditcard

Zo betaal je met je creditcard

Dit kun je met je creditcard.