Goedkeuringslijst maken

Ik wil iets anders doen

Op je goedkeuringslijst zet je de bedrijven en organisaties die geld van je betaalrekening mogen afschrijven. Je kunt ook een specifieke incassomachtiging op de lijst zetten. Als je een goedkeuringslijst maakt, is je rekening geblokkeerd voor alle andere incasso’s.

Zo maak je een goedkeuringslijst

  • Heb je Mijn SNS? Kies dan eerst ‘Europese incasso’s niet toestaan’ onder ‘Instellingen Europese incasso’s’. Je kunt de bedrijven en organisaties die al geld mochten afschrijven meteen aan je goedkeuringslijst toevoegen. Dat kan tot 11.00 uur op de dag van de incassodatum.
  • Heb je geen Mijn SNS? Gebruik dan het formulier ‘Doorgeven goedkeuringslijst voor incasso’s’ (pdf). Binnen 2 werkdagen nadat we het formulier hebben ontvangen, nemen we de lijst met incasso’s op in onze administratie.

Goed om te weten

Heb je eerder incassoblokkades ingesteld? Die vervallen als je een goedkeuringslijst gaat gebruiken. Een goedkeuringslijst moet je bijhouden. We raden je daarom aan alleen een goedkeuringslijst te gebruiken als je minstens 1 keer per week in Mijn SNS bent.

  • Geef je een nieuwe schriftelijke incassomachtiging? Dan moet je die zelf aan je goedkeuringslijst toevoegen.
  • Geef je een nieuwe digitale incassomachtiging? Dan wordt die automatisch aan je goedkeuringslijst toegevoegd.
  • Vergeet je een bedrijf aan je goedkeuringslijst toe te voegen? Dan kun je aanmaningen krijgen of moet je incassokosten betalen.

Lees wat je nog meer kunt doen

Seintjes voor incasso's

Wil je weten wanneer een ingeplande incasso wordt afgeschreven? Stel dan een seintje voor incasso's in via Mijn SNS. Je krijgt 1 werkdag voordat het geld van je betaalrekening wordt afgeschreven een mail met informatie over de incasso.