Kosten SNS Jongerenrekening

Met een betaalrekening SNS Jongerenrekening krijg je alles wat je nodig hebt om je geldzaken goed te regelen en in de gaten te houden. Het aanhouden van de rekening kost je niks per maand. Maar soms betaal je kosten voor het gebruik van de betaalrekening. Bijvoorbeeld als je buiten de EER geld opneemt of daar pint met je betaalpas.

Op deze pagina vind je meer informatie over wanneer er wel kosten zijn voor SNS Jongerenrekening.

Wat krijg je bij SNS Jongerenrekening?

  • Internetbankieren in Mijn SNS
  • Internetbankieren met SNS Mobiel Bankieren App
  • Saldo-informatie via e-mail en SMS
  • Online huishoudboekje
  • 1 standaard of zelfontworpen SNS Betaalpas
  • Een nieuwe, vervangende SNS Betaalpas als je je pas bijvoorbeeld bent verloren

Basis Bankieren

SNS Jongerenrekening valt vanaf 1 juli 2022 onder Basis Bankieren. Basis Bankieren is voor klanten vanaf 18 jaar en bestaat uit 1 betaal- en spaarrekening voor een vast tarief per maand. Heb je een betaalrekening bij ons? Dan bestaat je tarief voor Basis Bankieren uit de maandelijkse kosten voor je betaalrekening. In het geval van SNS Jongerenrekening is dat dus € 0. Lees meer over Basis Bankieren

Een extra SNS Betaalpas?

Wil je een 2e betaalpas, bijvoorbeeld voor een wettelijk vertegenwoordiger? Dan rekenen wij geen extra kosten voor het aanbieden van de extra pas.

Betalen en contant geld opnemen

Met je betaalpas betalen of contant geld opnemen in Nederland of een EER-land kost je niets extra's. Behalve als het bedrag niet in euro’s en niet in de munteenheidvan het EER-land is. Dan betaal je € 0,30 voor elke betaling en € 4,00 voor elke opname. Deze kosten gelden ook voor landen buiten de EER.

Als je met je betaalpas contant geld opneemt in vreemde valuta, wordt het bedrag omgerekend naar euro’s. We gebruiken de valutakoers die geldt op de dag dat de transactie verrekend wordt.

Wat kost geld overboeken?

Geld overboeken in Mijn SNS of de SNS Mobiel Bankieren app kan geld kosten. Bijvoorbeeld als je geld overmaakt naar het buitenland.

Goed om te weten: neem je in het buitenland contant geld op met je betaalpas? Bij sommige geldautomaten betaal je per opname ook geld voor het gebruik van de automaat. Dit wordt altijd gemeld als je geld opneemt of het staat op de geldautomaat.

Andere kosten

Rood staan

We begrijpen dat de maand soms net te lang kan duren. Daarom hoef je bij ons 3 dagen per maand geen rente te betalen over het bedrag dat je tot € 1.000 rood staat. Na die 3 dagen betaal je wel rente over het bedrag dat je rood staat. Deze rente is variabel en kan dus veranderen.Of en hoeveel je rood mag staan, hangt af van onder andere je inkomen.

SNS Creditcard

De SNS Creditcard is een Visa Card van International Cards Services (ICS). Voor het aanbieden van een creditcard door ICS betaal je elk jaar € 11,25. Meer over kosten SNS Creditcard

Alle kosten op een rij

De bedragen die je op deze pagina ziet, gelden vanaf 1 januari 2021. Alle kosten voor SNS Jongerenrekening vind je in de Tarievenwijzer Betalen.

SNS Creditcard aanvragen?

SNS Creditcard aanvragen?

Met een SNS Creditcard kun je wereldwijd en online betalen én contant geld opnemen.