Duur overboeken naar rest van de wereld

Overboekingen naar rekeninghouders in landen buiten het SEPA-gebied of naar rekeninghouders in SEPA-landen met een andere muntsoort dan de euro regel je in Mijn SNS.

Hoe lang duurt overboeken buiten SEPA-gebied?

Maak je geld over naar een rekeninghouder in een land buiten het SEPA-gebied? Dan staat het geld gemiddeld binnen 3 werkdagen na ontvangst van je opdracht op de rekening van de bank van de ontvanger. Dit kan oplopen tot 10 werkdagen.
Afhankelijk van de muntsoort en van het land waar de bank van de ontvanger gevestigd is. Hoe snel daarna het bedrag op de rekening van de ontvanger staat, hangt af van de bank van de ontvanger.

Naar een aantal landen kun je geen geld overboeken. Dat zijn Iran, de Krim-regio, Libië, Myanmar (Birma), Noord-Korea, Soedan, Syrië, Venezuela en Zuid-Soedan. Naar Cuba kun je in bepaalde gevallen ook geen geld overboeken. Meer informatie.

Overboeken naar SEPA-land met andere muntsoort

Maak je geld over naar een rekeninghouder in een SEPA-land met een andere muntsoort dan de euro? Dan staat het geld gemiddeld binnen 3 werkdagen en uiterlijk binnen 4 werkdagen op de rekening van de bank van de ontvanger.
Hoe snel daarna het bedrag op de rekening van de ontvanger staat, hangt af van de bank van de ontvanger.

Let op: Als je de opdracht doordeweeks in Mijn SNS na 15.00 uur verzendt, dan beginnen we de eerstvolgende werkdag met verwerken. Dan zie je pas dat het bedrag van je betaalrekening is afgeschreven.

Kosten voor overboeken

Je betaalt extra kosten als je overboekt naar een land buiten het SEPA-gebied en/of in een andere valuta. Er zijn 3 manieren om deze kosten te verdelen:

  1. Als je de kosten deelt met de ontvanger (gedeeld, SHARED) dan betaal je 0,1% van het bedrag met een minimum van € 5 en een maximum van € 50.
  2. Als je ook de kosten van de ontvanger voor je rekening neemt (voor mij, OUR) dan betaal je 0,25% van het bedrag met een minimum van € 15 en een maximum van € 165.
  3. Als de ontvanger alle kosten voor zijn rekening neemt (voor de ontvanger, BEN), betaal je zelf natuurlijk niets.

Goed om te weten:

  • De tarieven gelden voor een overboeking in Mijn SNS.
  • Boek je een bedrag over in euro’s binnen het SEPA gebied of in een andere valuta binnen de EER? Dan deel je de kosten altijd met de ontvanger.
  • Bij een overboeking vanuit of naar het buitenland wordt gebruik gemaakt van een vaste correspondentbank. Als dit niet de bank van de begunstigde is, maakt deze bank het over naar een correspondentbank uit haar eigen netwerk. Elke correspondentbank kan kosten berekenen. Wij hebben geen invloed op deze kosten.

Extra codes bij overboeking rest van de wereld

Wil je geld overmaken naar een rekeninghouder in een land buiten het SEPA-gebied of naar een rekeninghouder in een SEPA-land met een andere muntsoort dan de euro? Vermeld dan de BIC van de buitenlandse bank als je die hebt. Heb je geen BIC? Kies dan in Mijn SNS voor 'land van de bank' en vul zoveel mogelijk informatie in, waaronder de nationale bankcode.

Overboekingen naar de Verenigde Staten

Maak je geld over naar een rekeninghouder in de Verenigde Staten? Vul dan het 9-cijferige Fedwire/ABA routing number in bij 'bankcode' en de naam en het adres van de bank.

Bankieren met Mijn SNS

Bankieren met Mijn SNS

Ga verder met online bankieren.
Hoe snel staat het geld erop?

Hoe snel staat het geld erop?

Zo lang duurt een overboeking in Nederland met Mijn SNS en de app.