Contactloos betalen

Contactloos betalen is sneller dan gewoon betalen met je betaalpas. Je houdt je betaalpas vlak voor het logo op een betaalautomaat en je hebt binnen een paar seconden afgerekend.

Zo werkt het

In je SNS Betaalpas zit een chip die contact maakt met de betaalautomaat. De betaalpas en de automaat wisselen daarna beveiligde gegevens uit, net als bij een gewone pinbetaling met je betaalpas.

Je moet je betaalpas ongeveer een seconde dicht bij het logo op de automaat houden (maximaal een paar centimeter) om het te laten werken. Op het scherm van de automaat zie je of je betaling is gelukt.

Contactloos betalen aanzetten

Je zet contactloos betalen eenvoudig zelf aan of uit in Mijn SNS of de SNS App. Je limiet voor contactloos betalen zonder pincode staat standaard op € 50. De limiet voor meerdere contactloze betalingen zonder pincode achter elkaar is € 100. Zo kun je vaker betalen zonder dat je pincode nodig is. Wil je liever een lagere limiet of contactloos betalen helemaal uitgezetten? Dan kan je ‘m eenvoudig aanpassen in Mijn SNS of de SNS App.

Aanzetten in Mijn SNS

 1. Log in en ga naar Zelf regelen
 2. Ga naar Betaalpassen en kies de betaalpas waar je contactloos mee wil betalen.
 3. Kies Contactloos betalen en vul het online formulier in.
 4. Verstuur het formulier.

Aanzetten in de SNS App

 1. Log in en ga naar Zelf regelen
 2. Ga naar Betaalpassen en kies de betaalpas waar je contactloos mee wil betalen.
 3. Kies Contactloos betalen, vul de opties in en kies Opslaan.
 4. Onderteken met je mobiele pincode.
Contactloos betalen: houd de pinpas vlakbij de pinautomaat

Alleen op automaten met dit logo

Contactloos betalen kan op steeds meer plekken. Bij winkels op stations, bij supermarkten, grote winkelketens en veel bedrijfsrestaurants. Of het kan, zie je aan het contactloos betalen-logo.

Is contactloos betalen veilig?

 • Contactloos betalen met je betaalpas werkt niet op afstand.
 • Je nieuwe betaalpas is nog niet geactiveerd bij het opsturen. In de brief die je erbij krijgt, staat hoe je je pas activeert. Na de 1e keer contactrijk betalen kun je ook contactloos betalen met je pinpas.
 • Door de limiet van € 50 is misbruik maar beperkt mogelijk. Is je betaalpas gestolen of kwijt en heeft iemand anders hem gebruikt? Laat je pas dan zo snel mogelijk blokkeren. Dan vergoeden we je kosten tot maximaal € 100 en heb je geen eigen risico.
 • Je kunt je limiet zelf naar beneden aanpassen of contactloos betalen helemaal uitzetten in de app of in Mijn SNS. Log in op Mijn SNS en ga naar 'Zelf regelen' en kies dan 'Betaalpassen'.

  Contactloos betalen aanpassen

Meer over de limiet

Per keer betaal je maximaal € 50 contactloos met je betaalpas zonder je pincode in te toetsen. Ook kun je niet meer dan € 100 in kleine hoeveelheden achter elkaar contactloos betalen zonder je pincode.

Kom je boven de € 100 uit of is je bedrag hoger dan € 50? Dan kun je nog steeds contactloos betalen met je betaalpas, maar vraagt de betaalautomaat toch om je pincode. Een voorbeeld:

Aankoop Manier van betalen Prijs Opgeteld Pincode nodig?
Koffie Contactloos € 6 € 6 Nee
Boek Contactloos € 35 € 41 Nee
Boodschappen Contactloos € 50 € 91 Nee
Lunch Contactloos € 14 € 105 Ja

Omdat je 4 aankopen bij elkaar opgeteld meer dan € 100 kosten, moet je bij het betalen van je lunch je pincode intoetsen. Iedere keer dat je je pincode intoetst, begint de teller opnieuw. De teller begint ook opnieuw als je tussendoor met je betaalpas hogere bedragen betaalt door je pincode in te toetsen of contant geld opneemt.

Contactloos betalen met je telefoon?

Heb je een iPhone? dan kun je door Apple Pay te activeren veilig en snel met je mobiel betalen.

Heb je een smartphone met Android 5.0 of hoger en een NFC-chip? Download dan de SNS  Mobiel Betalen app. Dan betaal je met je telefoon door ‘m gewoon tegen de betaalautomaat te houden.

Contactloos betalen aanpassen

Contactloos betalen aanpassen

Verlaag je limiet of zet contactloos betalen helemaal uit.
Betalen met je telefoon

Betalen met je telefoon

Contactloos betalen met je iPhone of Android smartphone is makkelijk én veilig.