Betalen en geld opnemen in Nederland en Europa

Met je betaalpas kun je in Nederland en de rest van Europa bij elke geldautomaat contant geld opnemen . Bekijk hoeveel contant geld je kunt pinnen en hoe je je pinlimiet verhoogt of verlaagt.
  Goed om te weten: Wil je geld opnemen of betalen buiten Europa? Lees meer over pinnen buiten Europa
  Heb je de nieuwe debit betaalpas ontvangen? Kijk hier voor meer informatie.

  Paslimieten in Nederland en Europa

  Je standaard paslimieten zijn in Nederland en Europa hetzelfde. Wil je je limiet tijdelijk verhogen? Dat kan alleen voor Nederland, voor Europa geldt altijd je standaard limiet. Met Europa bedoelen we alle landen waar je met de euro kunt betalen, plus een aantal landen met een andere muntsoort. Bekijk het overzicht van alle Europese landen

  Standaard limiet Maximale tijdelijke limiet
  Geldautomaat € 1.000 per dag € 5.000 per dag
  Betaalautomaat (winkels) € 2.500 per dag € 25.000 per dag

  Soms is het bedrag dat je in 1x bij een geldautomaat kunt pinnen lager dan je wilt opnemen. Pin dan een paar keer tot je het bedrag bij elkaar hebt.


  Paslimieten voor jongeren

  Heb je een SNS Jeugd Betale en ben je nog geen 12 jaar? Dan gelden er andere limieten. Deze limieten kun je niet verhogen. Na je 12e verjaardag kun je een betaalpas aanvragen met de standaard daglimieten.

  Limiet
  Geldautomaat € 50 per week
  Betaalautomaat (winkels) € 50 per week


  Goed om te weten
  Soms vraagt een betaal- of geldautomaat om een 6-cijferige pincode. Toets dan gewoon je 4-cijferige pincode in en druk daarna op de groene knop.

  Tijdelijk meer geld contant opnemen

  Ga je een grote aankoop doen?

  Online kun je de pinlimiet van je betaalpas tijdelijk verhogen. Dan kun je met je betaalpas tijdelijk grotere bedragen betalen in een Nederlandse winkel of meer contant geld opnemen bij een geldautomaat in Nederland. Zorg er dan wel voor dat er voldoende saldo op je betaalrekening staat.

  Pinlimiet aanpassen


  Niet goed, geld terug óp je betaalrekening

  Ben je thuis een stuk minder enthousiast over je aankoop dan in de winkel? En krijg je bij het terugbrengen geld terug? Dan kan retourpinnen handig zijn, als de winkel dat aanbiedt. Je krijgt het aankoopbedrag dan terug op je betaalrekening, in plaas van contant.

  Retourpinnen gaat zo:

  • Stop je pinpas in de betaalautomaat bij de winkel.
  • Kies voor 'Teruggave' of 'Terugbetaling'.
  • Klik op OK.

  Je krijgt een door de winkelier ondertekende retourpinbon. Het is altijd goed om deze te bewaren. De winkelier geeft aan wanneer het geld weer op je betaalrekening staat. Als het goed is, is dat binnen een aantal werkdagen.

  Kost contant geld opnemen en betalen in Nederland geld?

  Betalen en contant geld opnemen met je betaalpas in Nederland kost je vaak niets extra’s. Lees hoe het precies zit.

  Let op: neem je contant geld op met je bankpas? Bij sommige geldautomaten betaal je per opname ook geld voor het gebruik van de automaat. Dit wordt altijd gemeld tijdens je geldopname of het staat op de geldautomaat.

  Hoe lang duurt een overboeking?

  Hoe lang duurt een overboeking?

  Geld overboeken in Mijn SNS en de SNS Mobiel Bankieren app gaat de ene keer sneller dan de andere keer.