Pinnen buiten Europa aan- of uitzetten

Met je SNS Betaalpas kun je betalen of contant geld opnemen, ook wel pinnen. Wil je ook buiten Europa pinnen? Dan moet je dat nog even aanzetten. Het is binnen een paar minuten geregeld.

Naar het buitenland? Zorg dat je kunt pinnen

Contant geld opnemen en (contactloos) betalen buiten Europa staat standaard uit voor SNS Betaalpassen. Dus ga je naar een land buiten Europa? Zet dan pinnen buiten Europa aan.

Welke landen horen bij Europa

Pinnen buiten Europa aanzetten

Heb je de SNS App? Dan zet je pinnen buiten Europa zo aan:

  • Ga naar ‘Zelf regelen -> Betaalpassen’.
  • Zet pinnen buiten Europa ‘aan’.

Je kunt het ook in Mijn SNS regelen. Daar ga je naar ‘Zelf regelen -> Betaalpassen’ om pinnen buiten Europa in te stellen.

Naar Mijn SNS

52 weken pinnen buiten Europa

Als je pinnen buiten Europa 'aan' hebt gezet in de app of op sns.nl, kun je maximaal 52 weken lang met je betaalpas contant geld opnemen bij geldautomaten en betalen in winkels buiten Europa.

Wil je langer kunnen pinnen buiten Europa? Zet pinnen buiten Europa dan aan en bel daarna Klantenservice: 030 - 633 30 00.

Goed om te weten
Heb je kinderen onder de 18 met een eigen betaalpas? Ze kunnen pinnen buiten Europa niet zelf aanzetten. Jij kunt het voor ze instellen met het online formulier of in de app.

Wat kost pinnen in het buitenland?

Betalen en contant geld opnemen in euro’s kost je niets extra’s. Betalen in een andere muntsoort kost je 1,2% van het betaalde bedrag. Geld opnemen in een andere muntsoort kost je 1,2% van het opgenomen bedrag en €3,50 per opname.  Als je vreemde valuta contant opneemt, worden de kosten omgerekend naar euro’s. We gebruiken de valutakoers op de dag dat de transactie verrekend wordt.

Let op: neem je contant geld op met je betaalpas? Bij sommige geldautomaten betaal je per opname ook geld voor het gebruik van de automaat. Dit wordt altijd gemeld tijdens je geldopname of het staat op de geldautomaat.

Limieten buiten Europa

Maximale limiet
Geldautomaat € 500 per dag
Betaalautomaat in winkels € 750 per dag

Soms is het bedrag dat je in 1x bij een geldautomaat kunt pinnen lager dan je wilt opnemen. Pin dan een paar keer tot je het bedrag bij elkaar hebt.

Weeklimieten voor jongeren

Heb je een SNS Jeugd Betalen en ben je nog geen 12 jaar? Dan gelden er andere limieten. Na je 12e verjaardag kun je een betaalpas aanvragen met de standaard daglimieten.

Limiet
Geldautomaat € 75 per week
Betaalautomaat in winkels € 75 per week
Goed om te weten
Soms vraagt een betaal- of geldautomaat om een 6-cijferige pincode. Toets dan gewoon je 4-cijferige pincode in en druk daarna op de groene knop.
Pinnen buiten Europa aanzetten

Pinnen buiten Europa aanzetten

Wil je buiten Europa met je betaalpas kunnen betalen en contant geld opnemen? Stel je betaalpas daar dan op in.