Over je beleggingsverzekering

Een beleggingsverzekering is een combinatie van een levensverzekering en een belegging. Je betaalt periodiek premie of eenmalig een koopsom.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg (deels) verliezen.


De premie of koopsom wordt belegd in een beleggingsfonds. Daaraan zijn wel risico’s verbonden. Je weet van tevoren niet hoeveel je beleggingen waard zijn aan het einde van de looptijd van de verzekering.

Goed om te weten
Deze beleggingsverzekering kun je niet meer afsluiten. Deze informatie is alleen bedoeld om je te informeren.

Bereken zelf de waarde van je beleggingen

Beleg je met een beleggingsverzekering? Dan reken je de opgebouwde waarde van je polis zo uit:

  • Neem het aantal participaties (deel van een beleggingsfonds) van je laatste waardestaat.
  • Vermenigvuldig het aantal participaties met de laatste koers van het SNS Beleggingsfonds waarin je belegt.

Let op

Heb je een beleggingsverzekering waarin elke maand nieuwe participaties worden aangekocht? Dan kan het huidige aantal participaties afwijken van het aantal op je waardeoverzicht.

Koersen

De koersen van de SNS Beleggingsfondsen kun je terugvinden op de Koersinformatiepagina van REAAL.

Koersen en rendementen

Switchen van fonds

Wil je beleggen in een ander SNS Beleggingsfonds? Bel met je SNS Adviseur of met 030 - 633 30 00. Dan hoor je in welke andere fondsen je kunt beleggen.

Jouw beleggingsverzekering

Het kan zijn dat je beleggingsverzekering door tegenvallende resultaten of een verandering in je persoonlijke situatie niet meer aan je verwachtingen voldoet. Daarom vertellen we je graag over de mogelijkheden die je hebt met je beleggingsverzekering. Misschien is er een alternatief dat beter bij je wensen aansluit.

Aanpassen

Het is vaak mogelijk je huidige verzekering aan te passen naar je persoonlijke situatie van nu. Dat kan dan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

  • Je verandert het bedrag van je premie. Je verzekering loopt dan met de gewijzigde premie door.
  • Je kiest er voor om helemaal geen premie meer te betalen. Je blijft dan gewoon met de opgebouwde waarde beleggen.
  • Je verandert van beleggingsfonds. De fondskeuze bepaal je altijd zelf, zonder advies van ons. Je verzekering loopt dan met een ander beleggingsfonds door.

Het aanpassen van je beleggingsverzekering heeft gevolgen. Een financieel adviseur helpt je daarom graag verder. Een adviseur vertelt je over de mogelijke aanpassingen voor jouw verzekering en over de gevolgen daarvan.

Overstappen

Er zijn eventueel ook goede alternatieven voor je beleggingsverzekering. Dat kunnen bankproducten of verzekeringsproducten zijn. Overstappen naar een bankproduct of een andere verzekering kan kosteloos. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie worden er wel of geen kosten in rekening gebracht voor het advies.

De waarde van de huidige beleggingsverzekering wordt overgezet naar het nieuwe product. Ook als je voor een andere verzekeraar of bank kiest. Onze adviseur kijkt graag met je naar de mogelijkheden voor jouw beleggingsverzekering.

Stopzetten

Het is vaak ook mogelijk om je beleggingsverzekering voor de einddatum stop te zetten. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Het stopzetten van je beleggingsverzekering kan (fiscale) gevolgen hebben. Een financieel adviseur helpt je daarom graag verder.

Gesprek met adviseur

Voordat je overstapt, je huidige beleggingsverzekering aanpast of stopzet, is het verstandig om je goed te laten adviseren. Als je jouw beleggingsverzekering en de mogelijkheden eens kritisch wilt bekijken, maken we graag een afspraak voor je met een SNS Adviseur.

Heb je een beleggingsverzekering via SNS afgesloten? Dan kost een adviesgesprek over je huidige beleggingsverzekering je niets. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie worden er wel of geen kosten in rekening gebracht voor het advies.

Compensatieregeling

De meeste beleggingsverzekeringen die via SNS zijn afgesloten zijn verzekeringen van REAAL. Heb je vóór 1 januari 2008 een beleggingsverzekering afgesloten die minimaal vijf jaar heeft gelopen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor compensatie van een deel van de kosten van je verzekering. Wat deze compensatieregeling inhoudt, vind je op de website van REAAL.

Doe de verzekeringscheck

Met de verzekeringscheck kunt je jouw beleggingsverzekering checken. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel je verzekering waard is en waarvoor je precies verzekerd bent. Ook kun je bekijken wat je mogelijkheden zijn voor de toekomst.

Inzicht in je beleggingsverzekering

Inzicht in je beleggingsverzekering

Alle informatie over je verzekering vind je op de site van Reaal. Log in om je gegevens te bekijken.
Contact met klantenservice

Contact met klantenservice

Heb je een specifieke vraag aan een medewerker? Bel, mail of stuur dan een whatsappje.