ASN Groenprojecten­fonds

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

  Nettorendement 3 jaar*: -1,78%
  Nettorendement 5 jaar*: -0,72%

  Koers 24-04-2024 € 23,76

  Dit is de laatste bekende afgiftekoers van het fonds. Zodra er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar is (rond 10:30 op beursdagen) wordt deze koers geactualiseerd. Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 31 maart 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.

  Waarom kiezen voor ASN Groenprojectenfonds?

  Je wilt beperkt risico lopen en mogelijk belastingvoordeel hebben. Het ASN Groenprojectenfonds financiert projecten die de overheid heeft aangewezen als groenprojecten. Bijvoorbeeld projecten in duurzaam bouwen, duurzame energie en decentrale energievoorzieningen. Het Groenprojectenfonds helpt zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

  Mogelijk belastingvoordeel

  Groene beleggingen zijn tot een bepaald bedrag vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in box 3. Daarnaast heb je mogelijk recht op een heffingskorting. Hoe hoog die vrijstelling en de heffingskorting is kan je vinden op Belastingdienst.nl.

  Rendement en risico's

  Het ASN Groenprojectenfonds belegt je geld via onderhandse leningen in euro’s in groenprojecten die door de overheid erkend zijn. Het rendement van het fonds bestaat voor een groot deel uit de renteopbrengsten van deze leningen. Het fonds spreidt je geld over verschillende sectoren, zoals duurzaam bouwen, duurzame energie (wind en zon) en decentrale energievoorzieningen in ruim 125 groenprojecten. Het fonds doet aan risicobeheersing en monitoring, waardoor het kredietrisico wordt verlaagd. Het renterisico is voor dit fonds beperkt doordat de onderhandse leningen maximaal een looptijd van 5 jaar mogen hebben.

  Step 1

  Rendementsontwikkeling (groei per €100)

  Koersverloop

  Bron: Infront Financial Technology

  Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 31 maart 2024
  Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
  Fonds 2,02% 0,03% -0,72% -1,78% 0,28%

  De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

  Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

  Liever een ander fonds? Je kunt met de SNS Beleggingsrekening kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

  Let op: soms tijdelijk geen aankopen

  Het ASN Groenprojectenfonds kan soms dichtgaan voor aankopen. Dat heeft hiermee te maken:

  Om als belegger gebruik te kunnen maken van het fiscale voordeel moet er altijd voor 70% in groenprojecten belegd worden die door de overheid zijn goedgekeurd. Er bestaan niet heel veel van dit soort projecten. Als er te veel mensen tegelijk instromen, kan het percentage onder de 70% komen. Want dan is er meer geld dan er groene projecten zijn om in te investeren. Dat brengt het fiscale voordeel voor de deelnemende beleggers in gevaar. Gebeurt dit, dan is er dus tijdelijk een stop op de instroom. Bij teveel uitstroom kan het fonds ook tijdelijk gesloten worden. Houd daar dus rekening mee als je dit fonds wilt aankopen. In de Eid kun je hier meer informatie over vinden onder het kopje Risico- en opbrengstprofiel.

  Kosten

  De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan SNS betaalt.
  Bekijk alle kosten

  Fondsmanagement

  Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Impact Investors. Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ASN Impact Investors.

  Belangrijke documenten

  Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

  Kwartaalbericht ASN Groenprojectenfonds

  Voorwaarden SNS Beleggingsrekening

  Wil je beleggen in ASN Groenprojectenfonds? Open dan een SNS Beleggingsrekening. Lees dan eerst de voorwaarden.