Schade aan je motor, wat kun je het beste doen?

Schade aan je motor is niet leuk en vaak gedoe. Lees wat je het beste kunt doen.

Een aanrijding?

  • Zijn er getuigen? Vraag dan of je hun naam en telefoonnummer mag noteren. Je kunt hun gegevens dan op het schadeformulier zetten.
  • Bel de politie als dat nodig is. Bijvoorbeeld als de schade groot is of als de ander is doorgereden na het ongeluk.
  • Maak foto’s van de situatie en van de schade. Doe dit alleen als je jezelf en anderen daarmee niet in gevaar brengt.

Rijdt je motor niet meer na een aanrijding?

Bel dan de Alarmcentrale: +31 592 380 799. Een bergingsbedrijf brengt je motor naar een garage. Is de politie ingeschakeld? Dan regelen zij een bergingsbedrijf.

Goed om te weten
Je motor laten wegslepen na een ongeluk is altijd verzekerd.

Is je motor gestolen?

  • Bel meteen het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit: +31 71 - 364 17 77. Je kunt ze dag en nacht bellen. Dit bureau helpt je bij het terugvinden van je motor. Ook als je in het buitenland bent.
  • Doe aangifte bij de politie. Is je motor in het buitenland gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je weer thuis bent ook aangifte in Nederland. Vraag om een kopie van de aangifte.
  • Breng SNS altijd op de hoogte. Ook als je niet verzekerd bent bij diefstal: +31 30 - 633 30 00. Je verzekering wordt dan tijdelijk stopgezet. Je betaalt geen premie, maar je verzekering blijft wel bestaan.

Andere schade?

  • Heb je schade door vandalisme? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Is de schade in het buitenland ontstaan? Doe dan eerst aangifte bij de lokale politie. Doe als je weer thuis bent ook aangifte in Nederland. Vraag om een kopie van de aangifte.
  • Maak een lijstje met alle schade die je hebt en maak foto’s als dat kan. Stuur foto’s mee met het schadeformulier. Dan wordt je melding sneller afgehandeld.
Motorschade melden

Motorschade melden

Bij ons kun je dag en nacht je schade melden. We zorgen er dan voor dat je schademelding zo snel mogelijk wordt opgepakt.