Spaarrentebeleid 2020: positieve spaarrente tot €25.000,- en geen negatieve rente

De rente op spaarrekeningen wordt de laatste jaren steeds lager en gaat inmiddels richting 0%. Hoe zit dat bij SNS?

Positieve rente

Bij ons krijgen particuliere spaarders komend jaar rente over spaargeld tot € 25.000. Ook voor particuliere klanten met een spaarsaldo tot € 100.000 wordt de rente komend jaar niet negatief.

Waarom is sparen belangrijk?

Een financiële buffer is belangrijk en we moedigen je altijd aan om dit op te bouwen. Hiermee kun je namelijk direct onverwachte, grotere uitgaven betalen, wanneer die zich voordoen. Zoals het vervangen van een kapotte wasmachine of reparaties aan je auto. Gemiddeld genomen is € 25.000 een goed bufferbedrag. Het zorgt voor veiligheid, controle en zekerheid. Vanuit onze missie om Nederlanders financieel onbezorgd te maken, vinden wij het daarom belangrijk om sparen te blijven stimuleren.

De toekomst

De spaarrente houden we zo lang mogelijk positief. De toekomst is alleen moeilijk te voorspellen, omdat het afhangt van de ontwikkelingen van de marktrentes. Daarom zullen wij ieder jaar de situatie opnieuw beoordelen.

Vragen? We zijn er voor je

Bij ons krijg je persoonlijk antwoord op al je vragen over je spaargeld. Kom langs in een SNS Winkel bij jou in de buurt en stel je vraag aan een van onze adviseurs. Of bel, app of mail ons.

Neem contact op

Waarom schommelt je spaarrente?

Waarom schommelt je spaarrente?

De variabele rente op je spaarrekening kan schommelen. Waarom is dat?

Terug naar boven