Je spaarrekening gebruiken met een gevolmachtigde

Een gevolmachtigde op je spaarrekening kan de rekening namens jou gebruiken. We vertellen je graag wat een gevolmachtigde wel en niet kan.

Goed om te weten
Je kunt geen gevolmachtigde toevoegen aan spaarrekeningen van minderjarige kinderen en aan SNS Rentevast Studieplan en Rentevast Spaarplan. Aan SNS Klimrente en SNS Keuzedeposito kun je alleen een gevolmachtigde toevoegen bij het openen van de rekening.

Wat kan een gevolmachtigde wel?

  • Een gevolmachtigde kan geld overboeken van de spaarrekening naar de vaste tegenrekening die bij de spaarrekening hoort.
  • Een gevolmachtigde kan geld overboeken naar alle spaarrekeningen bij SNS die op jouw naam staan. Dat kunnen ook en/of-spaarrekeningen zijn die op jouw naam en die van iemand anders staan.

Wat kan een gevolmachtigde niet?

  • Een gevolmachtigde kan geen geld overboeken naar spaar- of betaalrekeningen die op naam van anderen staan.
  • Een gevolmachtigde kan niet overboeken naar een spaar- of betaalrekening die alleen op zijn eigen naam staat.
  • Een gevolmachtigde kan je andere rekeningen niet zien in Mijn SNS. Hij ziet alleen het saldo van de spaarrekening waarop hij is gevolmachtigd.
  • Een gevolmachtigde kan de tegenrekening niet wijzigen en geen wijzigingen aan ons doorgeven, zoals een adreswijziging.

Volmacht op een betaalrekening

Wil je dat een gevolmachtigde meer namens jou kan regelen? Bijvoorbeeld rekeningen betalen en geld opnemen? Dan kun je iemand als gevolmachtigde toevoegen aan je betaalrekening.

Gevolmachtigde toevoegen of verwijderen

Gevolmachtigde toevoegen of verwijderen

Je kunt iemand volmachtigen op je rekening. Of een volmacht verwijderen.