Mijn kind heeft een rekening bij SNS en wordt 18

Vanaf 18 jaar is je kind zelf verantwoordelijk voor zijn of haar bankrekening. Je kind heeft geen toestemming meer nodig van jou als ouder of voogd.

Wat gebeurt er met de rekening?

Je kind krijgt automatisch als enige toegang tot zijn of haar betaal- en spaarrekeningen bij ons. Had je als ouder of voogd een pinpas van de rekening? Dan blokkeren we die. Je kunt ook niet meer bij de rekening van je kind in Mijn SNS.

SNS Jeugd Sparen zetten we automatisch om naar SNS Internet Sparen. Je SNS Jongerenrekening (tot 25 jaar) of SNS Studentenrekening (tot 27 jaar) kun je gewoon blijven gebruiken.

Zilvervloot Sparen

Op de 18e verjaardag van je kind zetten we Zilvervloot Sparen om in SNS Internet Sparen en dan kun jij niet meer bij de rekening. Je kind kan het geld van de spaarrekening opnemen. Het kan daarom handig zijn van te voren met je kind te bespreken wat hij of zij met het geld gaat doen.

Gemachtigde toevoegen

Wil je de bankzaken van je kind ook blijven regelen nadat hij of zij 18 is geworden? Dat kan alleen als je kind hiervoor toestemming geeft. Daarvoor kan hij of zij je toevoegen als gemachtigde aan de rekening.

Lees meer over samen je betaalrekening gebruiken

Wat moet je kind doen?

In Nederland moet iedereen die 18 jaar of ouder is zich identificeren bij zijn bank om een rekening te kunnen gebruiken. Voordat je kind 18 wordt, nodigen we hem of haar uit om zich bij ons te identificeren. Als ouder krijg je daarover ook een brief.

Aanvragen Mijn SNS en SNS Wereldpas

Heeft je kind nog geen Mijn SNS of SNS Wereldpas? Dan kun je die als ouder of voogd aanvragen voordat je kind 18 wordt. Is je kind al 18? Dan regelt hij of zij het zelf.

Lees meer over online bankieren met Mijn SNS

SNS Wereldpas aanvragen

Overal ter wereld makkelijk en snel betalen?

Overal ter wereld makkelijk en snel betalen?

Dat doe je met de SNS Wereldpas. Je krijgt een SNS Wereldpas bij alle betaalrekeningen van SNS.
Online bankieren met Mijn SNS

Online bankieren met Mijn SNS

Met Mijn SNS regel je al je bankzaken online. Op je pc, smartphone of tablet.

Terug naar boven