Mijn budget in SNS Mobiel Bankieren

Wil je weten wat eraan komt op je betaalrekening? In SNS Mobiel Bankieren voor Android kijk je nu in de toekomst met Mijn budget. Zo weet je of je nog genoeg budget hebt deze maand.

Zo werkt Mijn budget

In Mijn budget zie je welke inkomsten en uitgaven eraan komen. Het bedrag in de cirkel is je budget. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven tot je volgende inkomsten weer op je rekening staan. Dat berekenen we zo: je saldo – je verwachte vaste uitgaven + je verwachte extra inkomsten. Het helpt je beter op je geld en uitgaven te letten.

Wat zie je in Mijn budget?

 • Je inkomen
 • Je verwachte vaste uitgaven
 • Je verwachte extra inkomsten
 • Je budget

Je verwachte inkomsten en uitgaven

Met de informatie van je eerdere bij- en afschrijvingen kunnen we voorspellen welke vaste inkomsten en uitgaven eraan komen. Denk aan je huur of hypotheek, je energierekening, verzekeringen en abonnementen. Je ziet niet álle bij- en afschrijvingen die eraan komen. Zoals pinbetalingen, contant geld opnemen, betaalverzoeken en losse overboekingen.

Al je verwachte inkomsten en uitgaven staan in een overzicht in de app onder je budget. Scroll naar beneden in het overzicht om alles te zien.

Tip

Tik op een bedrag in je overzicht en bekijk meer details. Je kunt zelf ook bedragen verwijderen.

Wanneer kun je Mijn budget gebruiken?

 • Je hebt een betaalrekening.
 • Je hebt een vast terugkerend inkomen op je rekening.
 • Je hebt een Android toestel met versie 5.0 en hoger. Dat zie je bij de instellingen van je toestel.
 • Je hebt de SNS Mobiel Bankieren app op je telefoon.

Mijn budget is nog niet beschikbaar voor een iPhone of iPad.

Mijn budget aanzetten

Ga in de app naar je overzicht. Daar krijg je een melding over Mijn budget. Tik op deze melding en volg de stappen. Aanzetten kan ook bij ‘Instellingen > Inzicht in geldzaken > Mijn budget’.

Geef je feedback

Heb je problemen, opmerkingen, ideeën of tips? We horen graag wat je vindt van Mijn budget. Laat het ons weten in de app via ‘Hulp’ > ‘Stel je vraag over de app’ en onderwerp Mijn budget.

Veelgestelde vragen over Mijn budget

Wat zie ik in Mijn budget?

Je ziet welke vaste inkomsten en uitgaven eraan komen. En wat je budget is tot je volgende inkomsten weer op je rekening staan. Zo weet je nog wat je budget is voor deze maand.

Hoe weet Mijn budget wat mijn vaste inkomsten en uitgaven zijn?

Met de informatie van je eerdere bij- en afschrijvingen doet Mijn budget een voorspelling welke vaste inkomsten en uitgaven eraan komen. Dat zijn vaste inkomsten en uitgaven die regelmatig en meestal met een gelijk bedrag terugkomen. Zoals je maandelijkse huur, hypotheek, energierekening, verzekeringen of abonnementen.
Je ziet niet álle bij- en afschrijvingen die eraan komen. Zoals boodschappen, geldopnames en pinbetalingen.

Mijn budget kan het niet altijd voorspellen. Een nieuw abonnement herkent Mijn budget bijvoorbeeld niet meteen. Na maximaal een paar afschrijvingen staat het nieuwe abonnement er wel bij! Dat geldt ook bij het stopzetten van een abonnement. Mijn budget weet dat pas als het bedrag niet meer afgeschreven wordt.

De voorspelling van Mijn budget klopt niet helemaal. Hoe kan dat?

 1. Het kan zo zijn dat je net een nieuw abonnement hebt, of net hebt opgezegd. Dat ziet Mijn budget na maximaal een paar afschrijvingen.
 2. Verandert het maandelijkse bedrag of de dag van afschrijven vaak? Dan kan het gebeuren dat Mijn budget de bedragen niet meer herkent.
 3. Verder werken de voorspellingen op dit moment het beste bij terugkerende inkomsten en uitgaven per maand of een kortere periode. Per kwartaal en per jaar voorspellen we nog niet.

Mijn budget kan steeds beter voorspellen, maar is ook nog aan het leren. Klopt er iets niet in je voorspelling, waarvan je dat wel verwacht had? Laat het ons dan weten in de app.

 • Ga naar ‘Hulp’ en scrol omlaag naar ‘Stel je vraag over de app’.
 • Kies het onderwerp ‘Anders’ en vul ‘Mijn budget’ in.
 • Je kunt nu naar ‘Verder’ en in een e-mail je feedback geven.

Wat zie ik niet in Mijn budget?

Je ziet geen uitgaven terug van boodschappen, winkelen, vrije tijd of vervoer die je met pin betaalt. Deze bedragen kunnen steeds anders zijn en daarom lastig te voorspellen. Dit geldt voor pinbetalingen, contant geld opnemen, betaalverzoeken en losse overboekingen.

Kan ik zelf vaste inkomsten of uitgaven toevoegen aan Mijn budget?

Op dit moment kan dat nog niet. Je kunt zelf wél instellen of je de vaste inkomsten en uitgaven die Mijn budget vindt, wilt meenemen in je voorspellingen. Bij het instellen van Mijn budget kun je ze aan- of uitvinken. En bij je instellingen altijd weer aanpassen.

Waarom zie ik in mijn cirkel geen voorspellingen die al geweest zijn?

Mijn budget kijkt alleen naar de toekomst: de vaste inkomsten en uitgaven die eraan komen. Bij- en afschrijvingen zie je in je rekeningoverzicht.

Waarom heb ik geen Mijn budget?

Je hebt een particuliere betaalrekening én een regelmatig terugkerend inkomen nodig om inkomsten en uitgaven te kunnen voorspellen en je budget te berekenen. Zonder inkomen lukt dat niet.

Kijkt Mijn budget ook naar mijn spaargeld?

Nee, in principe niet. Alleen als je regelmatig geld overboekt van of naar je betaalrekening neemt Mijn budget dit mee in de voorspellingen.

Kan ik Mijn budget ook gebruiken met een iPhone of iPad?

Nee, op dit moment is Mijn budget alleen nog beschikbaar in de app van Android. We kunnen nog niet zeggen wanneer je het wel in de app van iOS kunt gebruiken.

Ontdek Mijn budget

Ontdek Mijn budget

Kijk vooruit op je betaalrekening met Mijn budget in de nieuwste versie van SNS Mobiel Bankieren voor Android.
Alle mogelijkheden op een rij

Alle mogelijkheden op een rij

Wil je meer tips & tricks voor mobiel bankieren? Bekijk wat je allemaal nog meer kunt met de SNS Mobiel Bankieren app.