Kijk vooruit op je rekening

Welke inkomsten en uitgaven komen eraan? In Kijk vooruit in de nieuwe SNS App zie je de ingeplande overboekingen, incasso’s en voorspelde bij- en afschrijvingen. Zo weet je beter wat je de komende maand kunt verwachten en hoeveel je overhoudt.

Zo werkt Kijk vooruitIn Kijk vooruit zie je de ingeplande overboekingen, incasso’s en voorspelde inkomsten en uitgaven. Tik in je overzicht op een rekening en daarna op ‘Kijk vooruit’. De voorspellingen baseren we op eerdere vaste bij- en afschrijvingen, zoals je salaris, je huur of hypotheek of een abonnement. Dit zijn inkomsten en uitgaven die regelmatig en meestal met een gelijk bedrag terugkomen. Je ziet niet álle bij- en afschrijvingen die eraan komen. Wisselende uitgaven, eenmalige overboekingen of pinbetalingen zie je niet. Deze bedragen kunnen steeds anders zijn en zijn daarom lastig te voorspellen.

Wat zie je in Kijk vooruit?

 • Ingeplande overboekingen
 • Geplande incasso’s, kort voor de incassodatum
 • Voorspelde vaste uitgaven
 • Voorspelde saldo, dit is het verwachte bedrag dat je overhoudt tot je volgende inkomsten
Tip:
Tik op een bedrag in je overzicht om alle details te zien. Klopt een voorspelde bij- of afschrijving niet? Dan kun je de voorspelling ook verbergen. We laten 'm dan niet meer zien in Kijk vooruit.

Standaard in de nieuwe SNS app

Om Kijk vooruit te gebruiken heb je alleen de nieuwe SNS App nodig. Kijk vooruit staat standaard aan en kun je dus meteen gebruiken. Tik op een rekening in je overzicht en tik daarna op ‘Kijk vooruit’.

Veelgestelde vragen over Kijk vooruit

 • Met de informatie van je eerdere bij- en afschrijvingen doet Kijk vooruit een voorspelling welke vaste inkomsten en uitgaven eraan komen. Dat zijn vaste inkomsten en uitgaven die regelmatig en meestal met een gelijk bedrag terugkomen. Zoals je maandelijkse huur, hypotheek, energierekening, verzekeringen of abonnementen. Je ziet niet álle bij- en afschrijvingen die eraan komen. Zoals boodschappen, geldopnames en pinbetalingen.

  Kijk vooruit kan het niet altijd voorspellen. Een nieuw abonnement herkent Kijk vooruit bijvoorbeeld niet meteen. Na maximaal een paar afschrijvingen staat het nieuwe abonnement er wel bij. Dat geldt ook bij het stopzetten van een abonnement. Kijk vooruit weet dat pas als het bedrag niet meer afgeschreven wordt.

  1. Het kan zo zijn dat je net een nieuw abonnement hebt, of net hebt opgezegd. Dat ziet Kijk vooruit na maximaal een paar afschrijvingen.
  2. Verandert het maandelijkse bedrag of de dag van afschrijven vaak? Dan kan het gebeuren dat Kijk vooruit de bedragen niet meer herkent.
  3. De voorspellingen werken op dit moment het beste bij terugkerende inkomsten en uitgaven per maand of een kortere periode. Per kwartaal en per jaar voorspellen we nog niet.

 • Je ziet geen uitgaven terug van boodschappen, winkelen, vrije tijd of vervoer die je met pin betaalt. Deze bedragen kunnen steeds anders zijn en zijn daarom lastig te voorspellen. Dit geldt voor pinbetalingen, contant geld opnemen, betaalverzoeken en losse overboekingen.
 • Op dit moment nog niet. Je kunt zelf wél instellen welke voorspellingen je wel of niet wilt zien in Kijk vooruit. Tik op ‘Voorspellingen aanpassen’ om dit in te stellen. Verberg je een voorspelling? Dan laten we deze niet meer zien.
 • Voorspelde bij- of afschrijvingen op je spaarrekening zie je nog niet in Kijk vooruit. Heb je een overboeking ingepland vanaf je spaarrekening? Dan zie je die wel in Kijk vooruit.
Alle mogelijkheden op een rij

Alle mogelijkheden op een rij

Wil je meer tips & tricks voor mobiel bankieren? Bekijk wat je allemaal nog meer kunt met de SNS App.