Automatisch sparen in Mijn SNS

Met automatisch sparen stel je in hoe vaak en hoeveel je spaart. Je bepaalt zelf of je een vast bedrag spaart. Of dat je een rest bedrag spaart wat overblijft aan het einde van de maand.

Sparen op jouw manier

Automatisch sparen kan op 2 manieren: periodiek met een vast bedrag of met een rest bedrag dat je over hebt. Dit stel je 1 keer in. Daarna gaat het bedrag vanzelf naar je spaarrekening. Tenminste, als er genoeg op je betaalrekening staat. Je hebt er dus geen omkijken naar!

1. Met een vast bedrag

Dit kan zo vaak als je wilt, bijvoorbeeld elke maand. Stel het bedrag en de termijn in. Dit kun je altijd weer aanpassen. En als het een tijdje niet lukt, zet je de automatische overboeking net zo makkelijk weer stop.

Voorbeeld vast bedrag

Je hebt meestal dezelfde inkomsten en uitgaven. En je wilt iedere maand wat sparen. Dan kun je ervoor kiezen om een vast bedrag te sparen. Bijvoorbeeld € 50 per maand. Zo heb je wat achter de hand voor onverwachte uitgaven.

2. Met een restbedrag

Je kunt ook een restbedrag sparen. Bijvoorbeeld 1 dag voordat je je salaris krijgt. Geef aan hoeveel je op deze dag minimaal op je betaalrekening wilt hebben. Het bedrag hierboven gaat dan automatisch naar je spaarrekening. Zit je er een keer onder? Dan wordt er niks afgeschreven.

Voorbeeld restspaarbedrag

Je houdt soms geld over aan het eind van de maand. Je wilt wel sparen, maar je wilt niet iedere maand een vast bedrag sparen. Dan kun je ervoor kiezen om te sparen wat er overblijft. Bijvoorbeeld alles boven de € 50. Zo heb je wat achter de hand voor onverwachte uitgaven.

Stel het zelf makkelijk in

Bepaal zelf hoe je automatisch wilt sparen en stel het in. Zo doe je dat:

  • Log in in Mijn SNS. Houd je Digipas bij de hand.
  • Ga links naar het tabblad Sparen en kies voor Storten en opnemen.
  • Ga naar Storten en vul het online formulier in voor automatisch sparen.
  • Verzend direct je spaaropdracht.
Kom je er niet uit? Geen zorgen. In Mijn SNS staat bij iedere stap een korte uitleg. Of bekijk de handleiding als je je meer wilt verdiepen in automatisch sparen.
Regel het zelf in Mijn SNS

Regel het zelf in Mijn SNS

Je hebt het in 5 minuten geregeld. En daarna heb je er geen omkijken meer naar.
Zo werkt internetbankieren

Zo werkt internetbankieren

Lees meer over hoe je internetbankiert met Mijn SNS.