Vaste rente met SNS Lijfrente Deposito

Je kiest bij SNS Lijfrente Deposito zelf hoe lang je je geld vastzet. Tijdens de looptijd van je rentevaste periode krijg je een vaste rente. Geen verrassingen dus over wat je deposito je oplevert.

Vaste rente

De vaste rente geldt voor het totale bedrag en voor de hele looptijd van het deposito. De vaste rente schrijven we jaarlijks bij op je deposito. Je krijgt dus rente op rente. Je kunt per deposito minimaal € 500 inleggen. Je kunt zoveel deposito’s openen als je wilt.

Goed om te weten:
Je kunt alleen SNS Lijfrente Deposito’s openen als je SNS Lijfrente hebt.

Variabele of vaste rente?

Op SNS Lijfrente geldt een variabele rente. Die rente kan stijgen of dalen. Kies je voor een SNS Lijfrente Deposito dan staat de rente vast tijdens de looptijd. Dat geeft zekerheid. En beschermt je bij een dalende variabele rente. Maar zorgt er ook voor dat je niet profiteert van stijgende variabele rentes. Bij tussendoor opnemen betaal je kosten. Maak voor jezelf een goede afweging. Lees daarom goed de informatie op deze pagina en vergelijk onze huidige variabele en vaste rentes.

Regels over looptijd deposito

Je deposito loopt uiterlijk tot 31 december van het 5e jaar nadat je de AOW-leeftijd hebt bereikt. Soms betekent dit dat je niet voor alle looptijden met bijbehorende rentes in aanmerking komt.

Zolang je nog niet in het 5e jaar na je AOW-leeftijd zit, heb je 2 keuzes aan het eind van de looptijd van je deposito. Je zet het geld opnieuw in een deposito vast tegen de dan geldende vaste rente. Of je laat het geld bijschrijven op je SNS Lijfrente tegen een variabele rente.

Tussendoor opnemen deposito kost geld

Wil je SNS Lijfrente Deposito opzeggen voor het einde van de looptijd? Dat kan, maar dan betaal je wel kosten. Die trekken we af van het bedrag dat we overboeken naar je SNS Lijfrente.

Wil je een deel van je geld tussendoor opnemen? Ook dat kan, zolang je maar minimaal € 500 op je deposito laat staan. De kosten voor het opnemen trekken we dan af van het bedrag dat overblijft op je SNS Lijfrente Deposito.

Looptijd SNS Lijfrente Deposito Kosten
1 t/m 10 jaar 1,25% van het bedrag dat je opneemt per spaarjaar dat je niet volmaakt, met een maximum van 4,5%
11 t/m 35 jaar 1,25% van het bedrag dat je opneemt per spaarjaar dat je niet volmaakt, met een maximum van 9,5%
Rente van SNS Lijfrente

Rente van SNS Lijfrente

Bekijk alle rentes van SNS Lijfrente
SNS Lijfrente aanvragen

SNS Lijfrente aanvragen

Meer weten of SNS Lijfrente aanvragen?