Zo houden we online bankieren veilig

Bij SNS kun je je bankzaken veilig online regelen. Of je nu Mijn SNS gebruikt of de SNS Mobiel Bankieren app.

Beveiligde verbinding

We bieden je een veilige verbinding als je aan het internetbankieren bent in Mijn SNS , de SNS Mobiel Bankieren app of de nieuwe SNS App gebruikt. Gegevens die je verstuurt worden versleuteld verzonden, zodat anderen niet kunnen meekijken. Je kunt zelf controleren of je een beveiligde verbinding hebt.

Zo controleer je de verbinding

Beveiligd inloggen en betalingen verzenden

Je kunt alleen internetbankieren met je digicode (gebruikersnaam en wachtwoord), je digipas, met QR-code of met je browsercode. Op de SNS Mobiel Bankieren app log je in met je mobiele pincode. Als je geld wilt overmaken, vragen we je altijd nog een keer om een van deze codes. Deze codes en de digipas krijg jij alleen. Houd je codes geheim en geef je digipas niet aan anderen.

Automatisch uitloggen

Ben je ingelogd in Mijn SNS op je computer, tablet of telefoon, maar ben je niet meer actief aan het internetbankieren? Log dan altijd meteen uit. Doe je dat niet? Dan loggen we je na 10 minuten automatisch uit. In de SNS Mobiel Bankieren app doen we dit na 1 minuut. Zo kunnen anderen geen misbruik maken van je rekeningen.

Systemen testen

We werken elke dag hard aan het verbeteren van onze systemen en processen. We volgen de laatste veiligheidsontwikkelingen en laten onze systemen regelmatig testen door professionele hackers. Toch kunnen kwetsbaarheden ook in onze systemen voorkomen. Ontdek je een zwakke plek in onze systemen? Dan werken we graag samen aan een oplossing.

Meld een kwetsbaarheid

Kennis en ervaring delen

Om fraude tegen te gaan wisselen we onder andere kennis uit met andere banken, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), de Commissie Criminaliteitsbeheersing (CCB), de Betaalvereniging Nederland en de Nationale Politie.

Daarnaast werken we onder meer samen met het ministerie van Justitie, het ministerie van Economische Zaken en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). We werken ook samen met internetaanbieders om nepwebsites uit de lucht te halen waar in phishing e-mails naar wordt verwezen.

Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Internetbankieren en betalen moeten veilig zijn. Lees wat wij doen en wat je zelf kunt doen.
Regels voor veilig bankieren

Regels voor veilig bankieren

Geef criminelen geen kans en houd je aan deze 5 regels voor veilig bankieren.