Veilig internetbankieren in Mijn SNS

In Mijn SNS kun je veilig online je bankzaken regelen op je computer of laptop. Via iDEAL kun je gemakkelijk en veilig betalen. iDIN, Digitaal Incassomachtigen en PSD2 zijn ook beveiligd. Alle online SNS-diensten kun je op je computer, tablet of mobiel gebruiken. Verklein risico's door altijd belangrijke kenmerken te controleren. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

Controleer de beveiligde verbinding

Controleer voordat je gaat internetbankieren in Mijn SNS, gebruikmaakt van iDEAL, iDIN, Digitaal Incassomachtigen en PSD2 of:

  • Je verbinding hebt met een (draadloos) netwerk dat je kent, vertrouwt en dat beveiligd is met WPA-2. Gebruik geen openbare wifispots.
  • De website van SNS het enige geopende tabblad is.
  • Als je op je computer, tablet of mobiel inlogt, of het internetadres van de site begint met https://www.snsbank.nl/ (SNS Online Bankieren), https://sns.nl/, https://diensten.snsbank.nl/ (Overige diensten) of https://api.snsbank.nl/ (PSD2). Bekijk per browser hoe dit er precies uitziet.
  • Het certificaat echt is en verleend is aan SNS (de Volksbank N.V.)

Check het internetadres

Het adres van SNS is https://www.snsbank.nl/.
De 's' staat voor 'secure': een beveiligde, versleutelde verbinding. Klopt de spelling en staat de slash na .nl/ in het adres? Dan weet je dat je echt op onze site bent. Staat er bijvoorbeeld www.snsbank.nl.example.nl, dan zit je op example.nl en niet op snsbank.nl.

Zo weet je of het certificaat echt is

Klik met je muis op het slotje of icoon in de adresbalk links bovenin je scherm. Controleer of het certificaat:

  • echt is en verleend is aan SNS (de Volksbank N.V.)
  • uitgegeven is door DigiCert Inc.

Wil je het helemaal zeker weten?

Klik dan op certificaat weergeven en bekijk (bijvoorbeeld op een andere computer) of de vingerafdruk overeenkomt:

Voor Mijn SNS (https://www.snsbank.nl/)

Certificaat geldig van 26-09-2023 tot 26-10-2024

SHA-256-vingerafdruk:
AE:B9:14:CA:B0:A0:C6:A7:AC:84:36:DE:9C:A6:C3:9A:90:F4:6D:05:69:62:C7:AD:E9:8C:ED:F4:44:FD:53:63

SHA-1-vingerafdruk:
0C:DE:05:1E:08:01:73:4F:DA:61:F9:25:BE:19:4A:9F:9D:45:E2:59

Voor iDEAL, iDIN en Digitaal Incassomachtigingen (https://diensten.snsbank.nl/)

Certificaat geldig van 22-11-2023 tot 23-12-2024

SHA-256-vingerafdruk:
32:AD:37:3F:33:2A:E0:49:CE:3C:04:3B:C6:9F:F5:FF:93:0B:15:9D:1E:1F:10:8F:F0:01:56:62:1B:0F:78:D4

SHA-1-vingerafdruk:
75:3B:01:9E:2E:24:A3:C6:CD:0B:D5:EB:35:A3:64:C5:A5:9A:00:3C

Zo zien het slotje of icoon in de adresbalk eruit

Microsoft Edge:

Firefox:

Chrome:

Chrome toont geen hangslotje, maar het zogenaamde “tune” icoon. Tik erop om het certificaat te bekijken. In de pop-up staat de uitgebreide informatie.

Safari:

Safari toont standaard alleen een groen slotje. Om in Safari het certificaat weer te geven, klik je op dit groene slotje. In de pop-up staat de uitgebreide informatie.

Klopt het niet? Stop met internetbankieren

Zie je geen SNS (de Volksbank N.V.) in het certificaat, kleurt de adresbalk rood of krijg je een foutmelding? Dan is de verbinding niet veilig. Stop met internetbankieren en installeer de nieuwste versie van je browser en de laatste updates voor je besturingssysteem. Blijf je problemen hebben? Neem dan contact met ons op: 030 - 633 30 00.

Inloggen en betalen in Mijn SNS

Mijn SNS is je persoonlijke online bankomgeving.

Gebruik je een digipas? Kijk dan altijd of de beveiligingscode op het scherm van je computer klopt. Dat controleer je zo:

  • Inloggen: de beveiligingscode (het getal dat in het gele vlak staat als je inlogt op Mijn SNS) moet altijd met een 0 beginnen.
  • Betalen: de beveiligingscode bij het bevestigen van de betaalopdracht mag nooit met een 0 beginnen. De 0 is alleen om in te loggen.

Klopt de beveiligingscode niet? Bel ons dan meteen: 030 - 633 30 00.

Uitloggen

Log altijd uit na het internetbankieren en sluit je browser. De verbinding met SNS is dan meteen verbroken. Log je niet uit? Dan kunnen anderen je gegevens in Mijn SNS zien als ze je computer gebruiken.

Veilig betalen met iDEAL

Je kunt online aankopen snel en veilig afrekenen met iDEAL. Je bevestigt de betaling met je digipas. Het bedrag wordt dan meteen van je SNS Rekening afgeschreven. Betalen via iDEAL is net zo veilig als internetbankieren.

Let op. iDEAL wordt vernieuwd. Met de vernieuwing van iDEAL komt er ook een nieuwe iDEAL-betaalpagina voor het kiezen van je bank. Deze pagina wordt geleidelijk ingevoerd. Je zult hem vanaf dit najaar steeds vaker tegenkomen naast de al bekende manier om je bank te kiezen op de betaalpagina bij de webshop of ondernemer. Op de iDEAL-betaalpagina zie je boven in je scherm https://pay.ideal.nl/  en een slotje. Dit bevestigt dat de pagina van iDEAL is en beveiligd is.

Zie je tijdens het betalen toch iets verdachts? Stop dan en bel ons meteen: 030 - 633 30 00.

Dit kun je zelf doen

Veilig bankieren doen we samen. Lees wat jij kunt doen om veilig te bankieren:

Goed om te weten: SNS vraagt je nooit om je codes, digipas, betaalpas of creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of sms en niet in een brief.

Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Internetbankieren en betalen moeten veilig zijn. Lees wat wij doen en wat je zelf kunt doen.
Fraude melden

Fraude melden

Zie je onbekende overboekingen of denk je dat je benaderd bent door criminelen? Meld het dan bij ons.