Groeikansendebat in teken van kansengelijkheid in Nederland

Kansengelijkheid staat centraal tijdens het SNS Groeikansendebat dat vandaag gehouden wordt in het Koning Willem I College in Den Bosch. Tijdens het Groeikansendebat gaan landelijke politici, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en betrokkenen uit onderwijs en bedrijfsleven met jongeren in gesprek over kansengelijkheid. Om haar ambitie op dit maatschappelijke thema uit te spreken en het publieke en politieke debat over kansengelijkheid aan te jagen publiceert SNS vandaag een position paper over dit onderwerp.

Het Groeikansendebat vindt plaats 9 dagen vóór de Tweede Kamerverkiezingen. Een perfect moment om een krachtige boodschap over kansengelijkheid mee te geven aan de politiek. Daarom zijn verschillende landelijke politici uitgenodigd om hierover mee te praten. Op de lijst van sprekers en genodigden staan onder meer de kandidaat-Kamerleden Daan de Kort (VVD), Inge van Dijk (CDA), Mpanzu Bamenga (D66) en Marieke Koekkoek (Volt).

Kansenongelijkheid neemt toe

De kansenongelijkheid in ons land neemt toe, grotendeels als gevolg van inkomens- en vermogensverschillen. Banken kunnen een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van gelijke kansen. SNS vindt dat de financiële sector zich meer bewust moet zijn van haar fundamentele rol op het gebied van gelijke kansen. Banken zijn van oudsher gericht geweest op emancipatie, mensen economisch zelfstandig maken. Die maatschappelijke rol moet weer centraal komen te staan.

Position Paper Kansengelijkheid

SNS heeft haar visie en ambities op het gebied van kansengelijkheid neergezet in een position paper, dat tijdens het Groeikansendebat wordt gelanceerd en bediscussieerd. Met dit position paper wil SNS het publieke en politieke debat over de maatschappelijke rol van de financiële sector aanjagen. Het position paper kan hieronder worden gedownload.

Financiële kennis actiever uitdragen

SNS Directeur Angela Eijlander: “Ongelijkheid in kansen zorgt ervoor dat mensen klein worden gehouden. Dat ze hun groeipotentieel niet kunnen benutten. Om hier aandacht voor te vragen organiseren wij het Groeikansendebat. De komende tijd gaan we onze financiële kennis nog actiever uitdragen; in onze winkels, op scholen, richting jongvolwassenen en andere groepen die dat nodig hebben.”

Meer informatie

Download de Position Paper in het Nederlands of Engels: