Ontdek de kracht van de formule

Omdat we herkenbaar willen zijn voor onze bestaande en toekomstige klanten heeft SNS Franchise gekozen voor een uniforme formule.

Franchiseformule

De SNS franchiseformule is een zogenaamde ‘hard franchise’ formule die in de praktijk minder ‘hard’ aanvoelt dan de naam doet vermoeden. Er zijn duidelijke kaders en richtlijnen, maar er blijft voldoende ruimte voor ondernemersvrijheid. Want juist de creativiteit van onze ondernemers, gesteund door de professionaliteit van onze franchiseorganisatie, leidt tot constante groei van onze bank. We helpen je graag persoonlijk om vast te stellen of onze franchiseformule bij je past. SNS Franchise is erkend lid van de Nederlandse Franchise Vereniging NFV.

Terug naar boven

Franchisenemer bij SNS worden, wat ga je doen?

Als franchisenemer ben je verantwoordelijk voor één of meer gebieden met hooguit drie winkels (in de toekomst). Je bent ondernemer én je werkt zelf mee in de zaak. Je hebt een passie voor het geven van een complex totaaladvies en je houdt van direct klantcontact. Je bent goed in netwerken en bouwt lange-termijnrelaties op met bestaande en nieuwe klanten. Je bent een commercieel talent en gedreven om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast zorg je voor volledige kwaliteitsborging voor de klant, de zorgplicht en de toezichthouders.

Als franchisenemer van SNS word je zelfstandig ondernemer. Je bent zowel juridisch als economisch zelfstandig en eindverantwoordelijk voor je eigen business. Je start een BV, vraagt de AFM-vergunning aan en wordt onderdeel van het team van SNS Franchise. Je geeft leiding aan je eigen team van persoonlijk en financieel adviseurs. Zij zijn bij jou in dienst en kunnen rekenen op je coachende en inspirerende managementstijl. De persoonlijk adviseurs houden zich bezig met bijvoorbeeld financiële vraagstukken over betalen, sparen en verzekeren. De financieel adviseurs nemen samen met jou de complexe adviezen voor hun rekening.

Terug naar boven

Samenwerking en ontwikkeling

Afhankelijk van het franchisegebied en je achtergrond start je met één of meerdere winkels. SNS Franchise geeft haar ambitieuze ondernemers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. In de praktijk zijn er al meerdere voorbeelden van franchisenemers die uitbreiden qua teamgrootte of het aantal winkels. De nadruk op je rol als manager versus financieel adviseur kan dus verschuiven. Wel gelooft SNS in de kracht van franchisenemers die altijd dicht bij de klant blijven staan. Met een voorbeeldfunctie richting je team werk je dus mee in de winkel.

In de gebieden waar SNS nog op de kaart gezet moet worden, ben je als franchisenemer ook een pionier. Door je ondernemerschap en lokale betrokkenheid, weten de inwoners de weg te vinden naar je winkel voor uitstekend financieel advies. Als franchisenemer bij SNS speel je een hoofdrol in het succes van onze formule. Jij weet wat de wensen zijn van onze klanten en wat ‘normaal’ is in hun ogen. We delen ideeën en verleggen samen grenzen. We waarderen elkaar én durven elkaar aan te spreken. Zo blijven we allemaal scherp.

Terug naar boven

SNS Franchise streeft naar diversiteit

Droom je er van om een eigen zaak te starten? Wil jij graag het gezicht van onze bank in jouw regio zijn? Heb je een goed lopend assurantiekantoor, maar mis je de bancaire dienstverlening? Ben je een succesvolle ZZP-er, maar mis je een klankbord? Ben je franchisenemer binnen een keten en loopt je contract binnenkort af? Herken je jezelf in een van deze voorbeelden? Dan ben jij wellicht de ondernemer die wij zoeken!

SNS Franchise streeft naar een mix van franchisenemers. Door de verschillende achtergronden kunnen we elkaar versterken. Daarom zijn wij trots dat intermediairs, franchisenemers, bedrijfsleiders, senior financieel adviseurs, managers hypotheken en kantoordirectieleden een langlopende samenwerking met ons zijn aangegaan. Het merendeel van onze franchisenemers is man. Graag zouden we ook meer vrouwen verwelkomen.

Terug naar boven

Ondersteuning

Hoewel je als franchisenemer werkt voor eigen rekening en risico, sta je er niet alleen voor! SNS zorgt voor goede ondersteuning en een intensieve samenwerking, naast de vrijheid van handelen binnen de kaders van onze franchiseformule. We willen onze ondernemers de ruimte geven! Daarom nemen we je zoveel mogelijk werk uit handen. Denk hierbij aan zaken als inkoop, marketing en de administratie. Hierdoor kun jij op een efficiënte manier je uren besteden aan het geven van financieel advies, het ondernemen en het coachen van je team. Waar nodig staan we voor jou en natuurlijk ook voor je medewerkers klaar.

Terug naar boven

Waar mag je op rekenen?

  • Met behulp van onze uitgebreide database helpen we jou om klanten te benaderen op het juiste moment met een passend aanbod, zo zetten wij de klant centraal en kunnen we de klantrelatie verdiepen.
  • Je krijgt een mooie klantportefeuille om mee te starten.
  • We voeren landelijke campagnes in (dag)bladen, op radio, tv en internet. Als klanten uit jouw klantgebied hierop reageren, zorgt SNS Klantenservice of je eigen team dat deze afspraken rechtstreeks in jouw agenda worden gezet.
  • In de digitale SNS Promotiewinkel ligt promotiemateriaal voor een goede regionale marktbewerking voor je klaar.
  • Je hebt regelmatig contact met de directeur Klantteams waarmee je kunt sparren over jouw onderneming.
  • Je hebt een performance coach die je op jouw verzoek ondersteunt en waar je op kunt terugvallen voor advies en coaching, bijvoorbeeld om te sparren over een lastig hypotheekdossier, commerciële acties op te zetten of events te organiseren.
  • Je krijgt van ons informatie over de markt in jouw gebied en hulp bij het uitwerken van de sales- en marketingplannen. In de beginfase krijg je intensieve begeleiding om je goed op weg te helpen.
  • Je krijgt professionele begeleiding en ondersteuning door klantteamregisseurs en procesondersteuners voor alle operationele en IT zaken vanuit het hoofdkantoor.
  • Je doorloopt een intern opleidingsprogramma, net als jouw medewerkers.

Ben jij een ambitieuze professional

die franchisenemer wil worden bij SNS?

Herken jij je in ons profiel van een SNS franchisenemer?

Profiel bekijken

Word franchisenemer van SNS

Word franchisenemer van SNS

Je eigen SNS Winkel? Lees hoe je franchisenemer van SNS kunt worden.
Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS? Neem dan contact met ons op.